​Microsoft a prezentat primele detalii despre primul mare update de Windows, cunoscut sub numele de cod Blue, iar una dintre schimbarile importante este readucerea familiarului buton de start din partea stanga-jos a ecranului. Functionalitatea acestui buton va fi diferita fata de precedentele versiuni, insa Microsoft a fost criticata fiindca scosese acest element atat de familiar. Windows 8.1 va fi disponibil in urmatoarele luni ca update gratuit pentru utilizatorii Windows 8, prin intermediul Windows Store. Primul preview public va fi disponibil în cadrul conferintei anuale BUILD, pe 26 iunie.

Windows 8.1 va fi lansat in ultima parte din iunieFoto: Microsoft

Microsoft a lansat acum opt luni noul Windows 8 si a vandut peste 100 de milioane de licente, insa sistemul a fost criticat si nu a castigat prea mult procente din piata, avand o cota de 4,7% pe plan mondial, fata de 54% cat are Windows 7, conform StatCounter.

Microsoft a dat informatii despre primul mare update al noului Windows - 8,1 - si a publicat si capturi de ecran. Compania spune ca a tinut cont de feedback-ul venit de la useri si a imbunatatit o serie de lucruri. Compania spune ca upate-ul contine functionalitati care vor imbunatati experienta tactila si va creste gradul de personalizare la cautari, aplicatii built-in, navigare Windows Store si conectivitate cloud.

Microsoft a fost criticata pentru ca la noul Windows a renuntat aproape total la traditionalul buton de start prezent in stanga-jos a ecranului la celelalte versiuni de Windows lansate din 1995 incoace. La update-ul 8.1 familiarul buton revine, dar nu va deschide un meniu derulant, ci va afisa icon-uri mari, pe tot ecranul, in stilul interfetei "Metro" cu care a venit noul Windows 8.

Compania promite ca userii vor avea experiente imbunatatite atat la partea de cautare, la instalarea si gestionarea aplicatilor si la personalizarea lucrurilor prezente pe desktop si accesul la ele.