​Google a avut trimestrul trecut o crestere de 19% a afacerilor si de 16% a profitului net, insa pretul actiunilor a scazut cu 5% din cauza rezultatelor care au fost sub asteptarile analistilor. Google a mai angajat cateva mii de oameni trimestrul trecut, efectivele depasind 44.000.

Veniturile Google a urcat cu 19%, spre 14,1 miliarde dolari, insa sub asteptarile analistilor (14,4 miliarde dolari). Profitul net a urcat cu 16%, la 3,23 miliarde dolari.

In februarie, Google a introdus un nou sistem gandit sa ajute advertiserii sa dezvolte mai usor campanii pe mobile unde preturile anunturilor sunt mai mici decat pe desktop. Acest nou sistem a dus la o scadere cu 6% a preturilor medii/click, scadere mai mare decat cea prognozata de analisti.

Divizia Motorola, care se pregateste de lansarea unui smartphone de varf de gama, a avut pierdere operationala de peste 340 milioane dolari, iar numarul angajatilor full-time s-a injumatatit, spre 4.500.

Sistemul Android al Google a ajuns sa aiba 70% din piata smartphone-urilor, in timp ce 20% din piata apartine celor de la Apple. In iunie a fost anuntata achizitia Waze, compania de harti interactive pe care Google a cumparat-o cu 1,1 miliarde dolari pentru a imbunatati serviciul Maps