​Un nou proces intre Apple si Samsung a inceput in SUA, la primele audieri compania americana solicitand despagubiri de doua miliarde dolari pentru cele cinci brevete de inventie care ar fi fost incalcate de Samsung. Coreenii au contraatacat, spunand ca si Apple a incalcat doua brevete si au fost prezentate e-mail-uri trimse in 2010 de Steve Jobs care declara "razboi total" sistemului Android fiindca Apple era in urma Google in cateva categorii.

Avocatii Apple spun ca cer despagubiri mari fiindca Samsung a incalcat in mod grosolan brevetele si ar fi vandut in SUA 37 de milioane de telefoane care au elemente dezvoltate in premiera de Apple.

Apple se refera la brevete legate de diverse functii precum cea de deblocare a ecranului "slide-to-unlock" care previne folosirea accidentala a telefonului, dar si functii legate de cautarea pe telefon si de corectarea automata a textului in timpul tastarii.

Samsung spune ca Apple exagereaza si ca cifrele legate de vanzari sunt o insulta la adresa inteligentei unor oameni normali. Asiaticii au venit cu un contraatac documentat, aducand ca dovada e-mail-uri ale lui Steve Jobs trimise in 2010.

Cu un an inaintea mortii sale, Jobs trimitea executivilor companiei sale un e-mail in care spunea ca Apple este intr-o "dilema a inovarii" fiindca Google a devenit o amenintare tot mai mare. De aceea, el promitea un razboi total impotriva telefoanelor cu Android.

E-mail-urile arata ca Jobs ar fi enumerat cateva dintre categoriile in care iOS a ramas in urma Android, exemplele fiind legate de notificari, sincronizare wireless cu alte dispozitive si speech recognition. Jobs mai spunea in toamna lui 2010 ca Google era mult inaintea Apple ca grad de integrare in serviciile cloud a contactelor, calendarului si e-mail-urilor.

Ca si alte confruntari Apple-Samsung din trecut, avocatii Apple au ales sa inceapa cu un mic fragment din prezentarea iPhone-ului, intreband juratii unde se aflau pe 9 ianuarie 2007 (cand Jobs a prezentat lumii intregi prima generatie de iPhone).

Avocatii au spus in pledoarie ca cei de la Samsung au intrat in panica din acel moment fiindca au vazut ca iPhone-ul se vinde fantastic de bine si ei pur si simplu nu aveau un produs pe masura.

Avocatii Apple au prezentat documente interne ale Samsung care ar fi continut capturi de ecran de pe site-ul Apple, mesajul transmis fiind ca asiaticii voiau sa copieze acele caracteristici pentru care Apple detinea brevet.

Cei de la Samsung au spus insa ca o parte dintre solutiile software apartin celor de la Google, iar amanuntul este foarte important deoarece, in cazul unei victorii Apple, este posibil ca si Google sa fie nevoita sa faca modificari la Android, noteaza PC World.

Pe termen si mai lung e posibil ca si legile americane de acordare a brevetelor sa fie modificate fiindca in ultimii ani companiile au cheltuit tot mai mult pe atacarea in instanta a concurentilor pe tema brevetelor, in dorinta de a bloca pe cat posibil produsele rivale.

Audierile in noul proces Apple-Samsung vor continua pe parcursul lunii aprilie, juriul este format din opt persoane.