Din 2010 s-a tot spus ca tabletele bat cuiele in "sicriul" PC-urilor, insa desktop-urile si laptop-urile nu sunt pe moarte, chiar daca au avut o perioada de agonie crunta. TechCrunch explica intr-o ampla analiza de ce tabletele au multe limitari, de ce sunt nepotrivite pentru crearea de continut si de ce PC-urile vor fi in continuare preferate de multe categorii de oameni.

Iata cateva idei principale

  •  Desi se parea ca vanzarile de tablete vor creste multi ani la rand, acest luicru nu se intampla fiindca piata este saturata, iar majoritatea celor care le detin nu au niciun motiv sa le schimbe fiindca sunt multumiti de ce pot face.
  •  Tabletele sunt ideale pentru a urmari clip-uri video, pentru a citi e-mail-uri si pentru a face browsing web, insa nu sunt deloc grozave la crearea de continut. La acel capitol PC-urile stau foarte bine din cauza ca au tastaturi usor de folosit si sisteme de operare bine puse la punct.
  •  Pentru a continua sa creasca, tabletele trebuie sa iasa din faza prezenta si sa intre in epoca "super-tabletei". Asta inseamna sa avem specificatii precum: ecran de 13 inch, 2 GB RAM, 256 GB stocare si un sistem de operare imbunatatit.
  •  Super-tabletele ar fi extrem de utile pentru mediul de business, sunt usor de gestionat in companii si usor de inlocuit. Aplicatiile pot fi mai usor de instalat si dezinstalat, iar daca angajatul unei compnii pierde terminalul, datele pot fi usor sterse de la distanta foarte usor.
  •  Marii producatori nu au construit super-tablete si de frica sa nu afecteze vanzarile laptop-urilor, astfel ca intentionat specificatiile unor tablete sunt mai slabe decat ar permite solutiile tehnice.
  •  Multi se intreaba de ce Google insista cu sistemul de operare Chrome OS pentru laptop-uri, care a avut succes limitat, in loc sa se concentreze pe o versiune de Android pentru desktop, mai ales ca oamenii vor sa aiba aplicatii pe toate terminalele.
  •  Sistemul Android are un mare avantaj datorita comunitatii uriase de dezvoltatori si a magazinului foarte mare de aplicatii. Pe de alta parte, sistemul Chrome OS incearca sa concureze cu Windows in timp ce Microsoft se lupta sa investeasca dincolo de Windows. Noile generatii de laptop-uri cu Chrome OS si procesoare ARM au specificatii excelente, insa aplicatii prea putine, din cauza constrangerilor cu care vine Chrome OS. Asadar, hardware-ul e foarte bun, insa nu si partea software.

Citeste aici analiza completa TechCrunch.