SAP, furnizorul german de solutii software de business, a anuntat cea mai mare achizitie din istoria sa, urmand sa plateasca 8,3 miliarde dolari pentru compania americana Concur Technologies. Compania preluata furnizeaza software de management al cheltuielilor si are 23.000 de clienti.

SAP a anuntat cea mai mare achizitie din istoria sa, ca parte a strategiei de a-si adapta business-ul software la era cloud-computing-ului. Companiile si-au schimbat obiceiurile de achizitie software in era internetului si apeleaza tot mai des la solutii cloud-computing si software-as-a-service.

Concur are 23.000 de clienti - companii guverne si universitati - numarul total de utilizatori ai solutiilor de gestiune a chletuielilor si de travel management fiind de 25 de milioane.

Achizitia da SAP acces in zona corporate finance in care vrea sa creasca si in care concurenta cu IBM si Oracle este dura. SAP estimeaza ca datorita preluarii, numarul de utilizatori ai serviciilor de cloud va creste de la 38 de milioane, la 50 de milioane.

Vanzarile SAP au urcat de la 16,22 miliarde euro in 2012, la 16,81 miliarde euro anul trecut, in timp ce numarul de angajati a crescut cu 2.100, spre 66.500. Tinta este sa se ajunga la 22 miliarde euro in 2017.