Motorul de cautare online Google si-a schimbat, joi, logoul, pentru a marca aterizarea robotului Philae pe nucleul cometei Churyumov-Gerasimenko, o premiera in istoria spatiala.

Logo Google: Aterizarea robotului Philae pe cometa Churyumov-GerasimenkoFoto: Captura Google

Robotul european Philae a aterizat miercuri pe nucleul unei comete, o premiera in istoria spatiala, a anuntat Agentia Spatiala Europeana, citata de AFP.

Robotul Philae a coborat lin spre cometa 67/P Churyumov-Gerasimenko, la care a ajuns dupa sapte ore de la desprinderea de sonda Rosetta la ora 10,00 (09,00 GMT). "A decurs bine. Suntem foarte fericiti. A decurs fara probleme", a declarat Andrea Accomazzo, directorul de zbor pentru misiunea Rosetta la Centrul European de Operatiuni Spatiale (ESOC) al ESA, in Darmstadt.

Responsabilii misiunii sondei europene Rosetta, care navigheaza de zece ani in spatiu, au dat miercuri dimineata ultima unda verde pentru lansarea micului robot-laborator cu o greutate de 100 kg.

Lansat la circa 20 km de suprafata cometei, Philae va cadea liber sapte ore inainte de a incerca sa aterizeze pe nucleul cometei Churyumov-Gerasimenko.

Google isi schimba logoul ocazional, pentru a serba un anumit eveniment major sau o personalitate care a schimbat lumea.