Seful Intel, Brian Krzanich, a prezentat la targul CES Las Vegas "nasturele computerizat" care va putea fi integrat in diverse produse "purtabile", dar si o camera video zburatoare care poate decola de la mana, pentru a face selfie-uri. Intel spune prin aceste lansari ca vrea sa se concentreze pe segmente noi in care sa-si implementeze procesoarele: drone, roboti, accesorii si haine pline de senzori.

Brian Krzanich prezinta Intel CurieFoto: Intel

Krzanich a insistat pe segmentul micilor aparate computerizate care ne vor putea schimba viata si vor putea rezolva problemele omenirii. Intel are o prezenta slaba in acest domeniu, dar vrea sa schimbe aceasta stare de fapt, mai ales ca in segmente precum tablete, vanzarile si-au incetinit enorm cresterea si segmetul "purtabilelor" pare fantastic de promitator.

Acun un an, seful Intel prezenta Edison, chip de marimea unui card SD, iar la CES 2015 a venit vremea unui computer si mai mic, Curie, de dimensiunea unui nasture. Va fi lansat in a doua parte din 2015 cand se va regasi pe haine inteligente si diverse accesorii. Modulul include SoC-ul Intel Quark, Bluetooth, senzori si baterie incarcabila.

Krzanich a mai prezentat si o mini-drona care poate evita obstacolele si poate sa-i faca un slefie proprietarului. Se numeste Nixie si este prima camera video purtabila care poate zbura, desemnata castigatoare a competitiei "Make it Wearable" in noiembrie 2014. Nixie se fixeaza pe incheietura mainii ca o bratara, dupa care se desprinde si zboara pentru a-l fotografia pe utilizator. Krzanich i-a invitat pe fondatorii Nixie, Christoph Kohstall si Jelena Jovanovic, pe scena pentru a discuta despre competitia "Make it Wearable" si despre oportunitatea pe care proiectul o ofera anteprenorilor si inovatorilor. Krzanich impreuna cu fondatorii au fost fotografiati de Nixie in cadrul evenimentului.

CEO-ul Intel a mai prezentat o gama de capabilitati care se vor adauga produselor pana la sfarsitul anului, printre care True key o noua aplicatie anuntata de Intel Security, care ii scapa pe utilizatori de grija parolelor. Aplicatia True Key foloseste elemente ca fata sau amprentele utilizatorilor pentru o logare mai usoara si mai sigura. True Key este compatibila cu sistemele de operare iOS, Android, Windows, cat si cu toate browserele.

Intel a mai anuntat ca intentioneaza sa investeasca 300 de milioane de dolari intr-un proiect care sa aduca impreuna femeile, programatorii IT si inginerii care provin din grupurile de minoritati; sa sustina angajarea si retentia mai multor femei si a minoritatilor slab reprezentate si sa finanteze astfel de programe in domeniul IT si de gaming."Facem un apel catre industrie pentru a face din nou imposibilul posibil, de a-si lua angajamentul de a schimba si clarifica obiectivele noastre" a declarat Krzanich. "Fara o forta de munca reprezentativa pentru populatie, ne lipsesc oportunitatile si nu vom putea intelege utilizatorii pentru a crea produse pentru nevoile lor", a mai spus el.

La Intel, femeile reprezinta numai un sfert dintre angajatii din SUA, in timp ce ponderea hispano-americanilor si afro-americanilor este si mai mica (12%).