Facebook va construi in Irlanda al doilea sau centru de date din Europa si al saselea din lume, a anuntat compania. Investitia este de 200 milioane euro, lucrul va incepe in cateva luni, iar centrul va fi complet functional la inceput de 2018, scrie The Irish Times. La constructia centrului vor lucra 2.000 de persoane si pentru gestionarea lui va fi nevoie de aproximativ 150 de persoane.

HotNews.roFoto: Hotnews

Un centru de date in Irlanda va fi extrem de util pentru companie, in conditiile in care vin tot mai multe cereri ca datele consumatorilor europeni sa fie pastrate in Europa.

Compania mai are un "data centre" in Suedia, la Lulea, centru construit in 2013. Si pentru noul loc este aleasa o zona cu clima rece unde cheltuielile cu racirea servelor sunt mult mai mici.

Centrul va avea initial o cladire de 31.000 mp, urmand apoi sa fie construita o a doua, compania obtinand aprobarea in acest sens.

Irlanda este sediul international al Facebook din 2009 si compania a investit mult acolo. Centrul va fi in orasul Clonee si compania promite ca va aduce economii de sute de milioane euro la nivelul comunitatii.