Compania Bitdefender va miza pe securitatea mediilor virtuale folosite de marile corporatii si a lansat, in partenteriat cu Citrix, o tehnologie a carei noutate tine de faptul ca solutia de securitate este pozitionata in afara sistemului de operare, Acest lucru ofera ofera solutiei de securitate privilegii sporite fata de cele ale atacatorilor, asigurand o protectie superioara in combaterea campaniilor de spionaj cibernetic si a amenintarilor complexe persistente. Compania are peste 1.000 de angajati si va creste efectivele cu 20%. Este extinsa si echipa din SUA datorita acestei noi solutii si cel devreme la final de 2016 va fi deschis un birou in Japonia, spune Florin Talpes, CEO-ul companiei. Pe termen mediu si piata indiana este o tinta interesanta.

Florin TalpesFoto: TechHub

In modalitatea actuala de protectie oferita de tehnologiile din piata, solutia de securitate functioneaza la nivelul sistemului de operare, la fel ca un eventual atacator, oferindu-le acestora drepturi egale, astfel caamenintarile cibernetice complexe reusesc frecvent sa eludeze securitatea oferita de sistemul de operare si sa se execute in acelasi context si cu aceleasi drepturi ca o solutie de securitate.

"Sistemele de operare nu au fost construite avand ideea de securitate in minte, asa incat codul periculos ruleaza cu acelasi nivel de permisiuni cu solutiile de securitate. Bitdefender a inteles sa priveasca securitatea din afara sistemului de operare, astfel incat atacatorii sa nu mai poata pacali in vreun fel detectia. Tehnologia HVI este complet noua si inovatoare si este deja integrata in arhitecturile de server ale unuia dintre cei mai mari furnizori de servicii de virtualizare, compania americana Citrix. Parteneriatul este o confirmare majora a tehnologiilor dezvoltate de echipa Bitdefender in ultimii patru ani si ne asteptam ca acestea sa produca o schimbare importanta de paradigma in modul de abordare a securitatii in zona enterprise", spune Florin Talpes, CEO al Bitdefender.

Solutia se adreseaza centrelor de date ale companiilor care folsoesc tehnologii de virtualizare. Bitdefender lucreaza de peste patru ani la dezvoltarea tehnologiei.

Compania are peste 1.000 de angajati in lume, dintre care peste 800 in Romania si aproximativ 100 in SUA unde exista doua echipe: cea destinata pietei nord-americane si cea destinate pietelor globale.

Cea mai mare piata este SUA, unde compania isi obtine 40% din venituri. Cateva zeci de procente vin din Germania, Marea Britanie, Franta, Germania si tarile nordice.

Bitdefender a investit masiv in dezvoltarea tehnologiilor de securitate pentru mari companii, o directie strategica ce va permite companiei cresteri constante de doua cifre pentru urmatorii ani. In 2015, vanzarile Bitdefender pe segmentul enterprise s-au dublat, iar tinta pentru noua tehnologie este sa ajunga sa reprezinte 20% din cifra de afaceri.

Ca urmare a acestei strategii, Bitdefender accelereaza in acest an dezvoltarea hub-ului enterprise din Santa Clara, California. Compania a reconfigurat in prima parte a acestui an linia de top management prin recrutarea a doi vicepresedinti in hub-ul din SUA, responsabili de vanzari, marketing si solutii enterprise si promovarea altor sase vicepresedinti in sediul central. Structura completa prevede recrutarea unui vicepresedinte pe zona de Corporate Marketing.

Conform datelor raportate la Ministerul Finantelor Publice, Bitdefender SRL a inregistrat in anul fiscal 2015 o cifra de afaceri de 387 de milioane de lei. Compania a exportat anul trecut de 377,9 milioane de lei, conform datelor BNR, furnizate la solicitarea Bitdefender.