O fotografie postata cu ocazia depasirii pragului de jumatate de miliard de useri Instagram arata ca fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg are banda adeziva pe webcam-ul laptop-ului MacBook Pro, dar si pe microfon. Unii spun ca "Zuck" este paranoic, iar altii ca are mare dreptate, dat fiind ca tot mai multe amenintari informatice se folosesc de webcam-urile laptop-urilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fotografia postata cu ocazia depasirii pragului de 500 de milioane de utilizatori Instagram il arata pe Mark Zuckerberg intr-un cadru din carton inspirat de interfata Instagram, in timp ce in stanga se poate vedea laptop-ul sau MacBook Pro. Cei cu priviri "agere" au observat ca atat webcam-ul, cat si microfonul sunt acoperite cu banda adeziva, iar clientul de e-mail deschis pe ecran este Thunderbird.

Tot mai multi oameni importanti aleg sa acopere mai ales webcam-ul laptop-ului personal pentru a fi siguri ca nu sunt spionati de hackeri. Seful FBI a admis recent ca face asta, iar in SUA se gasesc la vanzare si se vand in numar tot mai mare stickere pentru acoperirea diverselor puncte sensibile ale laptop-urilor si desktop-urilor.

Si producatorul de solutii de securitate Symantec sfatuia utilizatorii sa nu isi tina laptop-urile pornite in dormitor si sa nu faca in fata webcam-ului lucruri intime.

Unii spun insa ca se poate si fara stickere pe webcam, userii putanf fi atenti la ce pagini si ce atasamente deschid si mai ales la ce programe instaleaza. Foarte importanta este existenta unui antivirus actualizat.