In mai putin de doua saptamani de la lansarea programului guvernamental GovITHub, 1070 de persoane s-au inscris pe platforma si si-au exprimat disponibilitatea de a contribui la proiecte open-source de guvernare electronica, informeaza Guvernul. De asemenea, 40 de companii si-au exprimat interesul de a sustine programul si de a deveni partenere ale Cancelariei Prim-Ministrului pentru a dezvolta platforme informatice pentru cetateni.

GovITHubFoto: ithub.gov.ro

Cei 10 bursieri precum si contributorii pentru fiecare proiect vor fi selectati, din cele peste 1000 de persoane inscrise, de catre o comisie de specialisti IT - in baza unor criterii meritocratice si in functie de propunerile candidatilor.

"Pentru a asigura un proces transparent si echitabil pentru persoanele interesate, comunitatea IT va fi implicata in procesul de luare a deciziilor. In ceea ce priveste selectia proiectelor, un accent deosebit va cadea asupra impactului pentru cetateni si a fezabilitatii propunerilor transmise", precizeaza Guvernul.

Programul GovITHub a fost lansat pe 4 august 2016 si isi propune sa "ii reuneasca pe toti cei dornici sa aduca o imbunatatire a calitatii serviciilor publice in mediul online".

Executivul a lansat GovITHub pentru a incuraja inovatia provenita din zona antreprenoriala dar si cooperarea in vederea depasirii barierele birocratice si pentru a implementa proiecte digitale in serviciul cetatenilor. Programul se va desfasura atat cu ajutorul a 10 bursieri pe o perioada de 6 luni, cat si cu ajutorul unor voluntari cu norma de 8 ore/saptamana.

Comentariile si inscrierile persoanelor interesate sunt analizate de catre echipa responsabila cu programul GovITHub. Pentru a veni in intampinarea nevoilor utilizatorilor, pe platforma http://ithub.gov.ro/ a fost creata o sectiune care cuprinde raspunsuri la cele mai frecvente intrebari cu privire la acest program.

Toate celelalte spete semnalate prin intermediul formularului de pe platforma vor fi tratate cu seriozitate, datorita dorintei echipei de a pune in valoare cat mai bine potentialul remarcabil pe care Romania il are in domeniul hi-tech si de inovatie.

"Executivul isi reafirma prioritatea de a eficientiza interactiunea romanilor cu administratia publica prin cele mai moderne mijloace - si de a orienta Romania pe traiectoria unui viitor digital; GovITHub face parte din suita de masuri in aceasta directie", informeaza Guvernul.