Odata cu lansarea iPhone 7 de pe 27 septembrie, Apple a facut anuntul ca renunta la traditionalele casti cu mufa Jack de 3.5 mm, pentru castile AirPods cu tehnologie wireless. Prezentate la lansarea oficiala a iPhone 7 si programate pentru lansare luna aceasta, Apple a facut anuntul ca, lansarea va fi din nou amanata, deoarece AirPods nu sunt "pregatite" inca. Anuntul vine la o zi dupa lansarea noului MacBook si dupa prezentarea celor mai slabe vanzari ale companiei din ultimii 15 ani, scrie The Independent.

AirPodsFoto: Apple

Apple a anuntat ca lansarea castilor AirPods- castile wireless pentru noul iPhone si care trebuiau lansate luna aceasta- nu sunt "gata".

Castile AirPods au fost prezentate pentru prima data, exact in ziua in care iPhone 7 a fost lansat, adica in luna septembrie. Smartphone-ul si castile ar fi trebuit sa faca parte din acelasi pachet. Prin renuntarea la castile traditionale cu mufa Jack si trecerea la castile fara fir, Apple a vrut sa traga un semnal ca este pregatit sa treaca la viitorul wireless.

Castile Airpods, construite de la zero, sunt concepute ca sa ofere o noua viziune a Apple despre "ascultat". Nu numai ca nu au un fir prin care sa se conecteze la telefon, acestea nu sunt nici macar legate intre ele.

La fel ca redarea wireless a muzicii prin telefon si castile folosesc un sistem hardware special care le permite sa se conecteze la alte dispozitive, cum ar fi calculatoarele Apple sau Smart Watch-urile, in cazul in care acestea se afla in raza de actiune.

Dar, Apple a anuntat ca aceste casti nu sunt "gata" inca, iar lansarea programata luna aceasta va fi amanata.

"Feedback-ul pentru AirPods a fost incredibil. Noi nu credem ca putem sa punem in vanzare un produs inainte sa fie gata si tocmai de aceea avem nevoie de mai mult timp pentru ca ele sa fie pregatite pentru clienti", anunta un purtator de cuvant al Apple.

Nu se stie ce este in neregula cu castile sau cand vor fi lansate.

Veste vine intr-un moment dificil pentru Apple si chiar la o zi dupa lansarea noului MacBook- eveniment la care unii au crezut ca se vor lansa si castile.

Niste versiuni timpurii ale acestor casti au fost date unor jurnalisti, inclusiv unora de la The Independent. In urma unor review-uri, castile nu au scos la iveala nicio problema.