Media Markt, unul dintre cele mai mari retele europene de magazine de electronice, testeaza servicii prin care clientii pot inchiria pentru o luna diverse dispozitive, cum ar fi dronele, smartphone-urile sau "ochelarii" de realitate virtuala, scrie Reuters. Compania spune ca este nevoie de asttfel de servicii fiindca s-a schimbat comportamentul clientilor.

HotNews.roFoto: Hotnews

Media Saturn, parte a grupului Metro, a lansat pe site-urile sale un serviciu ce permite clientilor sa inchirieze pentru o luna sau mai mult peste 500 de produse, de la smartphone-uri, pana la aspiratoare robotice. Testele se fac doar in Germania, dar vor fi extinse daca dau rezultate.

"Obiceiurile de cumparare se schimba. Consumatorii vor mai multa flexibilitate si mai multe optiuni", spune Lennart Wehrmeier, director operational la Media-Saturn Deutschland.

Media Saturn lucreaza cu un startup berlinez numit Grover pentru acest serviciu, iar fondatorul Michael Cassau spune ca prin aceste inchirieri produsele ajung la noi categorii de clienti si vanzarile pot creste, fiindca multi vor vedea ca le plac produsele si le vor cumpara apoi.