Samsung SDI, una dintre cele doua companii care au furnizat baterii pentru modelul Galaxy Note 7 scos din productie in octombrie, a anuntat ca miercuri s-a produs un incendiu minor la o fabrica din nordul Chinei, relateaza Bloomberg. Incendiul a izbucnit intr-un depozit de deseuri si ar fi pornit de la unele baterii litiu-ion si de la alte materii prime, scrie Reuters care citeaza pompierii din Tianjin.

Incendiu la o fabrica ce produce baterii SamsungFoto: Captura South China Morning Post

Pe Weibo, una dintre cele mai mari retele sociale din China, au circulat fotografii care aratau o coloana de fum negru ce se ridica de la unitatea din Tianjin a companiei afiliata grupului Samsung. Un reprezentant al companiei a spus ca incendiul nu a afectat productia.

Incendiul s-a produs la un depozit de deseuri, nu la unitatea de asamblare, a spus Shin Yong-doo, purtator de cuvant al companiei.

Pompierii spun insa, citati de Reuters, ca focul a pornit de la bateriile aflate in depozit. Ei spun ca focul a pornit de la bateriile din cladire si de la alte produse nefinisate aflate acolo. Incendiul a fost stins dupa interventia a 110 pompieri cu 19 autospeciale si nimeni nu a fost ranit.

Samsung SDI anuntase recent ca a facut investitii de 130 milioane dolari in domeniul sigurantei si ca probabil compania va produce si pe mai departe baterii pentru terminale Samsung.