GoPro, companie celebra pentru camerele de actiune, deschide primul birou de dezvoltare in Bucuresti, birou care se va concentra pe inginerie software, inclusiv pe dezvoltarea platformelor sale web si comert electronic. Compania vrea sa angajeze 100 de oameni in acest an.

-Foto: GoPro

"Aceasta extindere a operatiunilor avantajeaza atat GoPro, care astfel poate sa beneficieze de talentele locale in inginerie, cat si piata fortei de munca, compania propunandu-si sa creeze pana la 100 de locuri de munca in Bucuresti in 2017", se arata intr-un comunicat.

Ioan Barbulescu este director general al biroului local, acesta urmand sa ii raporteze direct lui Joe Bentley, vicepresedinte pe inginerie la companie.

Echipa locala va organiza un eveniment de recrutare pe 8 si 9 martie.

GoPro a fost infiintata in 2002 si are venituri anuale de circa 1,5 miliarde dolari. Compania are 1.500 de angajati.

Actiunile GoPro au scazut cu 13% la inceput de februarie cand compania si-a anuntat rezultatele financiare. In ultimul trimestru a avut venituri de 541 milioane dolari, sub cele estimate in piata, in timp ce in Q3 2016 veniturile au fost de 241 milioane, cu 20% sub estimarile pietei.

GoPro a avut mari probleme si cu Karma, prima sa drona care oricum a fost lansata cu intarziere si dupa costuri mari. O serie de probleme tehnice au facut ca drona sa aiba o imagine deloc grozava in piata.