Mai mult de 100 de organizatii, experti medicali si grupuri ale societatii civile solicita platformei sociale Facebook sa elimine aplicatia de Messenger dedicata copiilor, pe motiv ca aceasta prezinta riscuri pentru sanatatea si dezvoltarea celor aflati la o varsta frageda, scrieThe Washington Post.

FacebookFoto: Flickr

19 grupuri au semnat o scrisoare destinata CEO-ului Facebook, Mark Zuckerberg. Initiativa reprezinta o modalitate de impotrivire fata de adoptarea tehnologiei digitale de la o varsta frageda. Semnatarii cer companiei sa reconsidere aplicatia pentru copii si sa o elimine.

Semnatarii sunt de parere ca cei mici nu sunt pregatiti pentru stabilirea unor relatii in mediul online si nu au inca o intelegere a conceptului de intimitate, astfel incat sa decida in cunostinta de cauza ce mesaje, imagini sau videoclipuri sa distribuie.

"Ne aflam intr-un moment de rascruce, iar companiile de tehnologie trebuie sa decida daca vor actiona intr-un fel care este mai etic si mai sensibil la nevoile copiilor si familiilor, sau daca au de gand sa continue sa urmareasca profitul in detrimentul binelui copiilor", a afirmat Josh Golin, directorul executiv al Campaign for a Commercial-Free Childhood, cel care a organizat trimiterea scrisorii.

Facebook a lansat platforma Messenger Kids la finalul anului trecut. Inca de la lansare aplicatia a starnit dezbateri aprinse pe tema utilizarii retelelor sociale de catre copii.

Messenger Kids le permite copiilor sub varsta de 13 ani sa ia contact cu alte persoane cu ajutorul mesajelor scrise sau inregistrarilor video. Inregistrarea pe platforma necesita acordul unui parinte si fiecare conectare trebuie sa fie aprobata de un parinte.