Ascenta, divizia de consultanta IT din grupul Softwin, estimeaza ca va incheia anul financiar 2007-2008 cu venituri de circa 10 milioane euro, iar pana la sfarsitul anului curent si-ar putea dubla numarul de angajati, a spus directorul comercial al companiei, Horatiu Berdila.

"Estimez ca in anul fiscal care se va incheia in martie vom obtine venituri de aproximativ 10 milioane euro (...) In viitor imi doresc cresteri anuale de 20 - 40%", a spus Berdila. El a adaugat ca Ascenta isi obtine 22% din venituri din sectorul public, iar 40% vin din sectorul financiar. Tinta este ca in 2009 ponderea sectorului public in veniturile totale sa creasca pana la 40%.

Directorul comercial a mai spus ca firma angajeaza in medie 10 - 15 persoane lunar, iar in acest ritm numarul angajatilor se va dublu pana la finele anului, la peste 200 de persoane.

Anul viitor Ascenta va finaliza procesul de desprindere de grupul Softwin, iar un an mai tarziu ar putea avea loc listarea la bursa, a mai spus oficialul.

Ascenta este brandul sub care activeaza, din noiembrie 2006, divizia de consultanta IT si solutii software specifice din cadrul grupului Softwin. Compania a anuntat miercuri ca va oferi training si specializare pentru 25 dintre consultantii sai in cadrul unui proiect european cu un buget de aproximativ 100.000 euro. Programul de pregatire este derulat in parteneriat cu una dintre cele mai importante companii de instruire din Germania, WBS Training, furnizor acreditat SAP. Proiectul incepe luna aceasta, dureaza zece luni, iar specializarea lor se incheie cu o certificare internationala SAP.