Yahoo Inc se confrunta in prezent cu sapte procese initiate de proprii actionari nemultumiti de felul in care compania a gestionat situatia generata de oferta de preluare nesolicitata de circa 42 miliarde dolari a celor de la Microsoft, scrie Reuters. Yahoo! a avertizat miercuri investitorii, in raportul anual trimis catre Comisia de Supraveghere a pietei de capital din SUA, ca oferta Microsoft a creat distragere si presiune atat asupra angajatilor cat si asupra conducerii.

In raportul sau, Yahoo! mentioneaza ca aceasta situatie ar putea continua si ca in prezent compania are deschise sapte procese initiate de actionarii proprii nemultumiti de felul in care conducerea Yahoo! a gestionat toata aceasta situatie. Patru procese sunt deschise in statul California si alte trei in Delaware. Yahoo! nu crede insa ca aceste procese vor avea un impact material asupra pozitiei financiare a companiei.

La inceputul acestei luni, Microsoft a facut o oferta nesolicitata de cumparare a companiei Yahoo!, oferind 31 de dolari pentru fiecare actiune Yahoo!. Oferta Microsoft a fost respinsa de conducerea Yahoo!, pe motiv ca subevalueaza compania. In replica, Microsoft a precizat ca oferta este "completa si corecta", dar nu a dat mai multe detalii despre ce are de gand sa faca in continuare. Analistii se asteapta ca Microsoft sa majoreze oferta, pana la 35 dolari pe actiune, pentru a ajunge la un acord.

Tot in aceasta luna, Bill Gates, presedintele Microsoft, atentiona intr-un interviu pentru Reuters ca Microsoft Corp va investi puternic, in urmatoarea perioada, pe segmentul cautarii pe Internet pentru a concura cu Google Inc, chiar daca esueaza in a prelua Yahoo Inc.