Un tribunal din SUA a cerut ca Microsoft sa vireze companiei Alcatel-Lucent suma de 367,4 milioane dolari, in urma unei victorii partiale inregistrate de compania franco-americana in litigiul privind incalcarea a patru patente, informeaza NewsIn. Procesul a vizat tehnologie folosita pentru rularea DVD-urilor in programul Windows, sau in cadrul aplicatiilor Outlook, Money si Windows Mobile, ale Microsoft.

Instanta americana a concluzionat ca gigantul Microsoft nu a incalcat toate cele patru patente (brevete) aflate in discutie si a refuzat companiei Lucent plata unei despagubiri de 1,75 miliarde dolari. "Apreciem munca depusa de juriu in timpul acestui proces complex", a declarat consilierul general al Microsoft, Tom Burt.

Procesul s-a concentrat pe ultimele patru patente, din cele 15, pentru care Lucent a dat in judecata, in 2003, companiile Dell si Gateway pentru presupusa vanzare a unor computere dotate cu soft apartinand Microsoft, care a folosit tehnologie Lucent fara acceptul companiei.

Instanta din California a decis ca sistemul Microsoft de decodare video si tehnologia de display video, color, nu incalca patentele Lucent. Aceasta nu este singura data in care cele doua grupuri s-au confruntat, in justitie, din cauza unor litigii legate de brevete, transmite NewsIn.