In aeroporturile din SUA dispar anual peste 600.000 de laptop-uri, mai ales in timpul controalelor de securitate, conform unui studiu citat de computerworld.com. Celor care calatoresc li se recomanda sa puna la calculatoare sisteme de detectie care pot arata unde se afla laptopul furat, cand hotul sau o alta persoana intra pe internet. Alte sfaturi tin de atasarea unor clopotei si fluiere care detecteaza miscarea. Studiul a fost comandat de Dell si a aratat ca multora le e rusine sa raporteze disparitia pentru ca si-au lasat laptop-urile unde nu trebuia.

Pe an, la aeroporturile mari si medii din SUA se raporteaza disparitia a 637.000 de laptop-uri, in special la confuzia creata in timpul controalelor de securitate, conform unui studiu al Ponemon Institute. Oamenii intrebati au spus in mare majoritate (77%) ca nu cred ca-si pot recupera laptop-ul pierdut la aeroport, iar jumatate din cei intrebati spun ca PC-ul portabil continea date confidentiale legate de locul de munca. Si asta pe fondul faptului ca 65% spun ca nu au facut nimic pentru a-si proteja informatiile.

Aeroporturile sunt, alaturi de hoteluri si masinile parcate, locuri unde laptop-urile pot fi cel mai usor furate, spune U.S. Federal Trade Commission. Calatorilor li se recomanda sa isi instaleze programe care pot detecta pozitia laptop-ului daca hotul, sau o alta persoana, intra pe internety dupa ce aparatul a fost pierdut. In plus se recomanda si solutii amuzante, atasarea unor clopotei sau fluiere, ceva cu senzori care sa detecteze miscarea, micsorand sansele ca portabilul sa ajunga pe maini straine.