Efectele esecului discutiilor cu Yahoo! incep sa se vada la Microsoft. Un director important care s-a ocupat de subiect a decis sa plece, iar la companie se anunta reorganizari, scrie Financial Times (FT). Cel care pleaca este Kevin Johnson, seful diviziei Platform and Services, unul dintre cei trei directori de divizii din subordinea lui Steve Ballmer.

Divizia va fi impartita in doua: Windows/Windows Live si Online Services, ambele entitati urmand sa raporteze direct sefului Steve Ballmer. Surse din companie spun ca intre acesta si Johnson au existat tensiuni pe tema momentului ales pentru plecare. Sursa citata de FT adauga ca plecarea lui Johnson reflecta stagnarea Microsoft pe segmentul online business, unde Google si Yahoo! i-au luat-o mult inainte. In plus, se pare ca Johnson a plecat cu gandul sa devina seful unei alte companii.

Johnson va mai sta cateva saptamani pentru o perioada de tranzitie, iar apoi se pare ca va pleca la compania Juniper Networks care cauta un director pentru operatiuni.

Ballmer i-a multumit demisionarului pentru ca a pus bazele succesului diviziei si a adaugat ca afacerea Windows merge cu toata puterea inainte. Johnson a lucrat 16 ani la Microsoft, iar din 2005 conduce divizia pe care acum o paraseste. In calitate de director a lansat Windows Vista si a marit afacerile de software si servicii ale Microsoft inclusiv prin 30 de achizitii.

Totusi, noteaza FT, campaniile au fost lente in trecerea de la XP la Vista, iar afacerile online ale Microsoft au fost pe minus, in timp ce compania a ratat sansa de a-si creste cota de piata, dupa ce in mai s-a retras, cel putin temporar, din cursa pentru Yahoo!.