Versiunea pre-beta a succesorului sistemului de operare Vista a ajuns pe internet imediat dupa ce a fost prezentata oficial dezvoltatorilor saptamana trecuta. Mii de oameni au descarcat prima versiune pre-beta a Windows 7 pentru a-si face o idee despre cum va arata noul sistem de operare care va fi lansat oficial peste un an si ceva.

Pe site-uri precum Pirate Bay, Mininova si Seedpeer poate fi descarcata versiunea pre-beta Windows 7, 32 bit care ocupa 2,72 GB, in timp ce versiunea 64 bit ocupa cam 3,36 GB. Ambele au aparut pe net la o zi dupa ce Microsoft a prezentat oficial versiunea pre-beta la o conferinta a dezvoltatorilor pe 28 octombrie la Los Angeles.

Desi e o versiune stabila, pre-beta Windows 7 nu e versiunea finala, nu a fost suficient testata si nu ar trebui folosita zi de zi de utilizatori, putand pune probleme de securitate informatica.

Reactiile celor care au descarcat versiunea au fost din cele mai diverse: unii au fost incantati, altii au spus ca nu e peste Vista, insa multi au spus ca versiunea pre-beta nu trebuie privita ca o versiune finala ci doar ca una menita sa dewa indicii despre ce vom vedea la inceputul lui 2010.

Desi are o serie de elemente de la Vista, noul Windows 7, spune Microsoft, are noutati la partea grafica dar si la tehnologiile integrate.

Windows 7 va iesi peste un an si cateva luni pe piata, iar Microsoft isi pune mari sperante in el, dupa ce multe companii s-au plans ca Vista e mai incet decat XP si nu functioneaza cu toate aplicatiile. Cei de la Microsoft au spus ca presa a fost uneori prea dura cu Vista si au adaugat ca Windows 7 va da acces mai rapid la fisiere si foldere, printr-un nou taskbar. Compania a anuntat ca programele Office vor fi disponibile ca aplicatie web.

Clip Windows 7 Touch Maps

Windows 7 clip 2