Fujitsu va vinde divizia producatoare de hard-disk-uri catre Toshiba care isi va mari cota de piata pe segment si va deveni cel mai mare producatori mondial de hard-disk-uri pentru laptop-uri, noteaza Reuters. Divizia e pe pierderi iar Fujitsu scapa de o povara financiara, in timp ce Toshiba se va extinde puternic pe segment.

Divizia de hard-uri a Fujitsu nu mai facea profit. Pretul tranzactiei cu Toshiba nu a fost inca stabilit. Toshiba ocupa in prezent locul cinci pe piata mondiala a hard-urilor si are o cota de 14%, impreuna cu Fujitsu. Tinta este ca in sase ani cota sa ajunga la 20%.

Analistii spun ca Toshiba are un avantaj fiindca se va concentra pe productia de hard-disk-uri pentru laptop-uri, segment care inca merge bine, iar asta ii da un avantaj fata de concurenti precum Seagate si Western Digital.

Fujitsu estimeaza ca divizia producatoare de hard-disk-uri va inregistra pierderi de 25 miliarde yeni in anul fiscal curent, iar vanzarea catre Toshiba ar putea fi incheiata pana in iunie. Divizia are 8.000 de angajati.