Comisia Europeana a publicat noi dovezi in sprijinul amenzii record de 1,06 miliarde euro aplicata in luna mai companiei Intel pentru practici anti-concurentiale. Au fost publicate e-mail-uri si inregistrari de la diversi producatori de PC-uri carora Intel le-a cerut, chiar si cu amenintari, sa cumpere chip-urile sale in detrimentul celor ale concurentului AMD. Intel a oferit si bani unor producatori pentru a-i determina sa amane lansarea unor produse cu procesoare AMD.

Spre exemplu in 2003 Intel i-a amenintat pe cei de la Dell ca razbunarea "ar putea fi severa si prelungita si ar putea afecta toate liniile de business", daca producatorul de PC-uri va incepe sa cumpere procesoare de la rivalul AMD.

Intr-un alt caz, intre 2002 si 2005 Intel a oferit reduceri companiei HP cu conditia ca aceasta sa cumpere 95% din procesoarele de care avea nevoie de la Intel. La fel s-a intamplat si in cazul NEC care a primit timp de trei ani reduceri de la Intel, insa cu conditia ca pe 80% din PC-urile produse sa fie chip-urile sale.

Si chinezii de la Lenovo au fost inclusi in intelegeri, Intel oferindu-le procesoare cu preturi reduse cu conditia ca in 2007 toate notebook-urile companiei asiatice sa aiba procesoare Intel.

CE a dat dovezi clare si in sprijinul acuzatiilor conform carora Intel ar fi oferit bani producatorilor de PC-uri pentru ca ei sa amane lansarea unor produse cu procesoare AMD. Este, spre exemplu, cazul HP careia Intel i-a interzis sa vanda desktop-uri de business cu procesoare AMD catre companiile mari si i-a cerut sa amane cu sase luni lansarea in Europa a primului desktop cu procesor AMD. E citat un mail intern din HP in care se spune ca instructiunile Intel trebuie urmate intocmai fiindca altfel "banii de la Intel nu vor mai veni" si "este un risc prea mare" daca instructiunile sunt incalcate.

Si cei de la Acer au fost platiti de Intel sa amane cu patru luni, din septembrie 2003, in ianuarie 2004, lansarea unui laptop cu procesor AMD.

In plus, Intel a incercat sa lase cat mai putine dovezi, astfel ca nu a existat o intelegere scrisa cu Dell, ci lucrurile au fost stabilite prin viu grai la diverse intalniri, in timp ce cu HP a existat o intelegere scrisa, insa conditiile esentiale au ramas nescrise.

Intel a spus in mod repetat ca producatorii de PC-uri cauta sa obtina mereu reduceri cand cumpara procesoare iar despre acuzatiile UE a spus ca sunt nefondate.