Amazon.com a anuntat ca din 19 octombrie cititorul de carti electronice (electronic book reader) Kindle va fi disponibil si in afara SUA, putand fi comandat in 100 de tari la un pret de 279 dolari. Reprezentantii amazon.com au confirmat pentru Hotnews.ro ca si Romania este pe lista. Kindle este un gadget relativ putin cunoscut la noi, insa in SUA s-a lansat acum doi ani si e la moda. Kindle cantareste sub 300 g, poate stoca 1.500 de carti, iar pretul unui volum este in general de 10 dolari.

Kindle va putea fi comandat in 100 de tari din data de 19 octombrie, iar utilizatorii vor putea comanda pentru a citit carti dintr-o "biblioteca" digitala de 200.000 de volume in limba engleza. Sunt disponibile si reviste plus ziare cunoscute pe plan mondial.

Kindle are ecran de sase inchi, cantareste 280 g, se incarca in patru ore si poate stoca 1.500 de carti. Amazon spune ca utilizatorul are o experienta asemanatoare cititului cartilor clasice, iar printre avantaje se numara posibilitatea de a mari dimensiunea scrisului si de a putea cauta rapid cuvinte in volume de sute de pagini. In plus, datorita display-ului neiluminat pe fundal se poate citi in conditii bune si la lumina soarelui.

Evident ca exista si dezavantaje: aparatul poate fi scapat pe jos si mai ales este extrem de scump in comparatie cu cartile clasice.

In plus, cartile electronice trebuie cumparate de la magazinul online Amazon, iar pentru asta terminalul trebuie sa se conecteze wireless la internet prin reteaua 3G a unui operator telecom din tara respectiva.

Totusi, la partea avantaje amazon pune si durata bateriei, care depinde de folosirea wireless-ului. Astfel, amazon sustine ca dupa o incarcare se poate citi 4 zile cu wireless-ul pornit si soua sapatamani daca e oprit. O optiune interesanta este capabilitatea "text - to speech", Kindle putand sa-i citeasca utilizatorului texte in engleza. Inclus in Kindle este si The New Oxford American Dictionary cu 250.000 de definitii.

Kindle a fost lansat in SUA acum doi ani dar nu e primul e-reader, Sony avand intaietatea in segment cu un terminal care se vinde extrem de bine.

Concomitent cu extinderea pe plan international a Kindle, amazon a anuntat si ieftinirea aparatului in SUA, de la 299, la 259 dolari.

Urmariti un filmulet de prezentare al Amazon Kindle