Sute de grupuri de pe Facebook au fost sabotate in ultimele cateva zile de utilizatori, care incearca sa evidentieze un mod deficitar de administrare a grupurilor de catre platforma de socializare.

Pana marti dimineata, 286 de grupuri au fost redenumite "Control Your Info" si aveau un nou mesaj postat pe pagina principala a grupului, scrie CNN.

Buna ziua! Va anuntam oficial ca v-am sabotat grupul de pe Facebook. Aceasta insemna ca putem controla o parte din informatiile pe care le-ati postat pe Facebook. Daca am vrea, am putea sa va facem sa apareti intr-o lumina foarte proasta. Spre exemplu, am putea sa redenumim grupul vostru "Sustin drepturile pedofililor" sau in orice alt mod inadecvat. Dar nu va faceti probleme. Nu vom face asta.

Astfel, in momentul in care administratorul unui grup inceteaza sa il mai intretina, oricine poate prelua sarcinile acestuia, permitand acestei persoane sa acceseze informatiile personale ale membrilor grupului, sa trimita mesaje membrilor grupului si sa faca schimbari pe grup.

Membrii grupului Control Your Info sustin ca nu sunt hackeri intrucat ce fac ei este doar sa foloseasca o aplicatie care poate fi utilizata de oricine si declara ca nu obtin nici un venit din aceste actiuni, care au ca unic scop informarea.