Presedintele american Barack Obama a criticat noile media, dar si gadget-uri precum iPad, iPod sau Xbox pe motiv ca in aceasta noua era informatia a devenit o diversiune care pune uneori piedici democratiei. Obama a mai criticat o serie de institiutii de presa pe motiv ca insista prea mult pe duelurile dintre politicieni si ca ofera informatii a caror veridicitate e dubioasa, scrie AFP.

Obama a spus in fata studentilor de la Hampton University, Virginia ca diverse institutii de presa ne bombardeaza non-stop cu informatii si cu argumente al caror grad de veridicitate este uneori indoielnic. Presedintele a criticat si in trecut in mai multe randuri unele institutii media pe motiv ca urmaresc obsesiv duelurile dintre politicieni, in loc sa insiste si pe lucruri mai utile.

Obama a criticat si cateva gadget-uri foarte iubite. "Cu iPad, iPod, Xbox si PlayStation - despre care nu stiu cum functioneaza - informatia devine ceva care distrage atentia, o diversiune, mai mult o forma de amuzament decat un mijloc de iluminare si emancipare", spune presedintele.

Presedintele a mai spus ca regrata faptul ca prin unele bloguri sau statii de radio unele informatii false capata amploare foarte rapid, iar acest lucru pune presiune atat pe cetateni, cat si pe democratia din SUA. Obama a adaugat ca lumea se afla in fata unor schimbari uluitoare a caror desfasurare nu poate fi oprita, singurul lucru pe care il putem face fiind sa ne adaptam la schimbari.