Vineri s-a lansat oficial in afara SUA tableta Apple iPad iar in cateva din cele mai importante orase oamenii au asteptat ore in sir. La Tokyo coada era formata din peste 1.200 de persoane, la Sydney cumparatorii nemultumiti s-au imbrancit, iar la Londra primul om care a pus mana pe iPad statea de mai bine de 10 ore, scrie The Daily Mail.

Apple a lansat vineri iPad in noua piete: Australia, Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Spania, Elvetia si Marea Britanie. Interesul a fost mare, la Sydney coada a avut peste 200 de metri lungime, iar oamenii s-au impins pentru a intra mai repede in magazin. La Tokyo coada a avut la un moment dat 1.200 de persoane, in timp ce la Londra primul cumparator a fost un baiat de 17 ani care statea de mai mult de zece ore in fata magazinului. Tot in capitala Regatului Unit au existat oameni ce au platit alte persoane care sa stea in locul lor la coada.

Totusi, cu siguranta ca multi consumatori europeni vor fi nemultumiti din cauza ca Apple da prioritate cumparatorilor din SUA, astfel ca multe magazine din Europa de Vest urmeaza sa mai primeasca stocuri noi abia in septembrie.

Apple a lansat iPad in aprilie in SUA si a vandut de atunci peste un milion de unitati. Saptamanal se vand cam 200.000 de iPad-uri in SUA, conform estimarilor unui analist al Capital Markets, citat de AFP. Compania americana nu a dat cifre oficiale despre numarul de comenzi la nivel international, insa estimarile arata ca ar fi peste jumatate de milion.

In iulie iPad va mai patrunde oficial in alte noua tari: Austria, Belgia, Hong Kong, Irlanda, Luxembourg, Mexic, Olanda, Noua Zeelanda si Singapore.