Romania a ocupat in trimestrul al doilea locul al 12-lea in topul tarilor care sunt surse de e-mail-uri spam, arata un studiu al companiei de solutii de securitate Sophos. Europa a devenit principala sursa de spam, devansand Asia si America de Nord, iar SUA a ramas principala tara sursa de e-mail-uri spam, urmata de India, Brazilia si Marea Britanie.

Daca in trimestrul al doilea din 2009 Asia era continentul din care veneau cele mai multe email-uri spam, circa 31%, iar din Europa veneau 27%, acum lucrurile s-au schimbat, iar Europa contribuie cu 35%, iar Asia, cu circa 33%, pe fondul cresterii cantitatii de spam trimisa din tari precum Marea Britanie si Polonia.

SUA a fost intre aprilie si iunie principala sursa de e-mail-uri spam, cu 15,2% din totalul mondial, urmata de India, cu 7,7% si Brazilia cu 5,5%. Marea Britanie ocupa locul patru, dupa ce anul trecut ajunsese pe noua, iar pe locul al cincilea se claseaza Coreea de Sud. Romania ocupa locul 12 in topul tarilor sursa de mesaje spam, cu 2,3% din totalul mondial, iar acum un an tara noastra nu se gasea in topul primelor 12 tari.

Furnizorul de securitate Sophos noteaza ca 97% dintre mail-urile care ajung pe serverele companiilor sunt de tip spam si noteaza ca spammerii isi continua activitatile fiindca reusesc sa faca bani cu ele, chiar daca foarte putini fac click pe aceste link-uri "malitioase".