Larry Ellison, CEO al Oracle si unul din cei mai cunoscuti oameni din IT a criticat aspru decizia board-ul Hewlett - Packard care l-a fortat pe directorul general al companiei sa demisioneze dupa un scandal de hartuire sexuala, informeaza Reuters. Ellison spune ca decizia e la fel de proasta ca aceea luata de board-ul Apple in 1985 cand Steve Jobs a fost demis.

Mark HurdFoto: Reuters

Larry Ellison, prieten cu Mark Hurd, cel care pana acum cateva zile a fost CEO al HP, spune ca board-ul HP a luat o decizie neinspirata care nu e in interesul angajatilor. El a mai spus ca board-ul a votat cu sase voturi pentru contra patru impotriva sa faca publice acuzatiile de hartuire sexuala pe care o fosta angajata a unui subcontractor i le-a adus lui Hurd.

Totul a pornit de la faptul ca o fosta angajata a unui subcontractor al HP l-a acuzat pe Mark ca a hartuit-o sexual in timp ce lucra in domeniul de marketing al grupului. Ancheta a stabilit ca nu a fost incalcata politica HP privind hartuirea sexuala, ci un cod intern de conduita.

Ellison spune ca board-ul HP a gresit fiindca dupa investigatie s-a descoperit ca acuzatiile de hartuire sexuala nu erau adevarate, dar conducerea a votat sa faca publica povestea. Seful Oracle spune ca plecarea lui Hurd e cea mai proasta decizie de resurse umane din 1985 incoace. In acel an, Steve Jobs fusese concediat de la Apple, dar s-a intors in 1996.

Ellison si Hurd sunt buni prieteni, iar Oracle si HP au colaborat in mai multe proiecte, insa sunt concurenti pe segmentul serverelor dupa ce Oracle a cumparat anul trecut Sun Microsystems.