Apple ar putea lansa pana la sarbatorile de iarna o versiune de iPad cu ecran de 7 inch, scrie ziarul taiwanez Economic Daily News, citat de Computerworld. Tableta iPad a fost lansata in primavara, iar pana in prezent s-au vandut peste 3 milioane de unitati. Noul iPad ar putea avea un ecran mai mic, 7 inch, fata de 9,7 inch, sustine ziarul taiwanez care a fost printre primele care au scris ca Apple are de gand sa lanseze un tablet PC.

iPad s-a vandut in peste trei milioane de exemplareFoto: Reuters

Doua ziare din Taiwan au scris ca Apple va lansa o versiune de 7 inch a iPad, iar furnizorii de componente lucreaza deja la el, sustin publicatiile Economic Daily News si Digitimes. Se pare ca o companie numita Chimei Innolux va produce ecranele LCD pentru iPad-ul mai mic, Cando Corporation va furniza tehnologia touch-screen, iar Compal Electronics va asambla terminalul care va ajunge pe piata pana la Craciun. Niciuna dintre companii nu a confirmat zvonurile fiindca orice contrtact cu Apple e confidential iar companiile si risca mult daca "scapa" informatii.

Cotidianul Economic Daily News a fost printre primele care a scris ca Apple vrea sa lanseze o tableta, contrazicand multe alte publicatii ce sustineau ca e vorba de un netbook.

iPad are ecran de 9,7 inch cu rezolutie de 1024 x 768 pixeli. Cantareste 680g, bateria tine zece ore, iar dimensiunile tabletei sunt: 242.8 x 189.7 x 13.4 mm. In al doilea trimestru al anului compania a vandut pe plan mondial 3,27 milioane de unitati in valoare de peste 2,1 miliarde dolari.

La magazinele online romanesti preturile iPad variaza intre 2.500 lei si 4.500 lei, in functie de versiune.