Afacerile companiei Asesoft Distribution au crescut cu 45% anul trecut, spre 145 milioane euro, iar estimarile pentru anul in curs indica un avans de 14%, conform unui comunicat de presa al companiei. Cresterea s-a bazat pe noi contracte cu clientii guvernamentali dar si pe semnarea altor contracte de distributie cu companii precum Samsung, HP si Sony.

Afacerile Asesoft Distribution au ajuns la 145 milioane euro in 2010, pe fondul proiectelor şi parteneriatelor cu distribuitorii din zona de GOV/Enterprise/SMB (clienţii guvernamentali, corporaţiile şi întreprinderile mici şi mijlocii).

Afacerile au crescut si datorita semnarii noilor contracte de distribuţie cu Sony, Samsung şi HP, precum şi fiindca Serioux, marca proprie a companiei, a mers bine.

In ultima decada din ianuarie, Consiliul Concurentei a autorizat operatiunea prin care Asesoft Distribution preia activitatile de distributie IT ale Flamingo International SA, considerand ca tranzactia nu va avea efecte negative asupra concurentei din piata. CC declansase in ianuarie 2010 o investigatie legata de aceasta tranzactie, pentru a se asigura ca nu incalca legile concurentei.

Asesoft Distribution mai detine controlul, in comun, impreuna cu alte persoane fizice, asupra Dante International SA si Emag International, societati prezente pe pietele de comercializare cu amanuntul de produse IT, electronice si electrocasnice din Romania.