​Western Digital a anuntat ca a ajuns la o intelegere definitiva pentru a cumpara divizia de stocare a grupului Hitachi pentru 4,3 miliarde dolari, miscare ce va forma de departe cel mai mare jucator de pe piata unitatilor de stocare, noteaza PC World. Conform iSuppli, Western Digital detine 31% din piata unitatilor de stocare, Seagate are 29%, iar Hitachi, 18%. E de asteptat ca intregul proces de achizitie sa se incheie la toamna.

Achizitia va fi facuta cu 3,5 miliarde dolari cash, iar restul cu un total de 25 milioane de actiuni ce vor fi transferate. Doi sefi ai Hitachi vor face parte din board-ul de conducere al Western Digital si e de asteptat ca tranzactia sa fie parafata la toamna. Hitachi va detine 10% din actiunile Western Digital.

Ambele companii au facut in trecut achizitii importante, iar impreuna ajung sa detina aproape jumatate din piata si se vor distanta de concurentul Seagate.

Tranzactia e una din cele mai mari din istoria industriei hard-urilor, insa seful Western Digital spune ca nu va afecta concurenta fiindca exista trei competitori foarte puternici (Seagate, Fujitsu si Samsung).