Echipa romaneasca M.N.A a castigat sectiuneaa Digital Media la concursul international Imagine Cup organizat de Microsoft, iar echipa Endeavour Design a castigat locul trei la o alta categorie din cele noua ale concursului care se desfasoara anual. Echipa M.N.A a realizat un filmulet de un minut despre cum poate tehnologia sa rezolve problemele actuale ale omenirii, in timp ce echipa clasata pe trei a realizat un robotel autonom ce poate fi utilizat in misiuni de salvare.

Echipa M.N.AFoto: Microsoft

La editia 2011 a Imagine Cup au luat startul 350.000 de studenti, grupati in echipe ce au luat parte la noua sectiuni. La patru sectiuni in finala au luat parte si echipe romanesti, iar una dintre ele a castigat finala sectiunii Digital Media.

Este vorba de echipa M.N.A care a avut de realizat un film de un minut in care sa evidentieze problemele cu care se confrunta omenirea in momentul de fata si cum poate tehnologia sa ajute la rezolvarea lor. Au primit o camera video digitala, un calculator, cartele de metrou si 30 de ore la dispozitie sa faca filmarile in New York si montajul. Premiul obtinut este in valoare de 8.000 dolari.

Echipa M.N.A. este formata din:

Razvan Diaconu, 20 de ani, student in anul al doilea la The Institute of Contemporary Music Performance from University of North West London;

Ciprian Maxim, 20 de ani, este student in anul al doilea la Facultatea de Administratie si Afaceri, sectia Marketing, Universitatea din Bucuresti.

La sectiunea Embedded Development locul trei a fost ocupat de echi[a Endeavour Design care a prezentat un robotel autonom ce poate fi utilizat la operatiuni de salvare si are o deosebita capacitate de evitare a obstacolelor.

Echipa Endeavour_Design este formata din:

Monica Claudia Dobrea, studenta la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi;

Iuliana Valcea, studenta la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi;

Mentor Conf. Dr. Ing. Dobrea Dan Marius, Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi din Iasi.

Romanii au mai fost reprezentati la alte doua sectiuni:

Ionut Sinescu de la universitatea A. I. Cuza din Iasi a obtinut locul sase la sectiunea IT Challenge in finala careia studentii au avut de configurat servicii IT on-premises in in cloud si in acelasi timp sa asigure si coexistenta lor. Specificatiile proiectului au fost scrise pe zece pagini si intervalul disponibil pentru implementare a fost de 24 de ore.

La sectiunea Software Design echipa romaneasca Simplex s-a clasat intre primele sase.

Echipa Simplex este formata din:

Alina Calin, Andrei Cantea, Andrei Dascalu, Cosmin Mihaiu, studenti ai Universitatii ¬Babes-Bolyai¬ din Cluj-Napoca

Mentor Lect. Dr. Dan Suciu, Universitatea ¬Babes-Bolyai¬ din Cluj-Napoca

Aplicatia dezvoltata de cei patru studenti clujeni ¬ MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant) ¬ este un soft ce ajuta, prin intermediul tehnologiei Kinect, la recuperarea mai rapida si mai interactiva a persoanelor cu handicap locomotor temporar.

Romanii au mai castigat sectiuni ale Imagine Cup in 2004 si 2009. Anul acesta o echipa din irlanda a castigat marele premiu.

Iata filmul cu care a castigat echipa M.N.A