Cand unui fost angajat FBI i s-a furat laptop-ul din casa in timpul violentelor din Londra, politia i-a lasat de inteles ca sunt sanse minime de a-l recupera, insa cunostintele vaste de IT ale proprietarului i-au permis sa-l vada pe hot chiar cand acesta era pe internet pe notebook-ul furat. Soft-uri complexe de tracking, un sistem eficient de avertizare si pasiunea hotului pentru Facebook au facut ca povestea sa se termine neasteptat de bine pentru proprietarul laptop-ului.

Presa engleza relateaza pe larg povestea texanului de 29 de ani Greg Martin, fost angajat al FBI si Secret Service. In timpul revoltelor de la Londra cineva i-a furat din casa laptop-ul MacBook Pro, iar Politia, dupa ce a cules amprente, i-a lasat de inteles ca sansele ca hotul sa fie prins sunt minime.

Totusi, Martin fiind IT-ist pasionat, lucrurile au luat o intorsatura interesanta cand, aflat fiind intr-o calatorie de afaceri in Luxemburg, a primit pe iPhone o notificare ce i-a dat sperante: soft-urile avansate de urmarire instalate pe laptop-ul furat indicau faptul ca cel care a luat MacBook-ului intrase pe internet de pe el.

Mai mult, soft-urile de tracking au activat si webcam-ul, astfel ca pagubitul l-a putut vedea pe hot la fata. Elementul crucial a fost cand cel care a furat laptop-ul s-a logat pe e-mail si mai ales pe Facebook, astfel ca Martin a putut afla cine este cel care l-a "pradat".

Politistii s-au dus la locuinta hotului care se afla la numai patru strazi distanta de cea a lui Martin si l-au arestat, dovedindu-se ca era vorba de un tanar de 18 ani. Evident ca Greg Martin nu a putut decat sa fie foarte fericit, singurul sau regret fiind ca nu a putut vedea live pe webcam cand Politia l-a arestat pe tanar. Acest lucru nu s-a putut intampla fiindca in momentul arestarii, Martin era in avion catre Londra.