Burse pentru jurnalistii romani

de M. Ch.     HotNews.ro
Vineri, 27 ianuarie 2012, 17:22 Economie | Media & Publicitate

Burse pentru jurnalisti
Foto: Balkan Investigative Reporting Network
Jurnalisti cu experienta din Romania, alaturi de  colegi din alte opt tari din regiune (Albania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru si Serbia) pot sa se inscrie la cea de-a sasea editie a programului “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism”. Ei au sansa de a  castiga o bursa in valoare de 2000 de euro, de a primi indemnizatii de calatorie si cercetare si de a participa la seminarii de dezvoltare profesionala in Viena si Skopje.​

In fiecare an, zece jurnalisti din regiunea balcanica sunt selectati prin intermediul unei competitii deschise, pentru a primi finantare si sprijin profesional in vederea cercetarii si a redactarii unui material pe un subiect de importanta regionala si europeana.

Participantii sunt incurajati sa redacteze articole de investigatie (maximum 2000 de cuvinte), in limba engleza, pe un subiect la alegere, dar care sa se incadreze in tema generala: "Comunitati".

Aplicantii selectati de catre un comitet independent vor primi :
- O bursa in valoare de 2000 de euro, indemnizatii de calatorie si cercetare de pana la 2000 de euro  si vor participa la seminarii de dezvoltare profesionala in Viena si Skopje.
- Oportunitatea de a avea articolele publicate in limba engleza si in limbile locale in media regionala si europeana, atat in mediul online cat si in presa scrisa.

In plus, primele trei articole castigatoare vor fi premiate cu burse in valoare de 4000, 3000 si respectiv 1000 de euro.

Aplicantii sunt incurajati sa abordeze tema anuala intr-un sens cat mai larg si original. Candidatii trebuie sa analizeze diferite grupari (politice, economice, nationale, care apartin unui anumit gen sau unei anumite generatii) si relatiile dintre acestea, influentele externe si dezvoltarea unor noi grupari. Articolul propus trebuie sa fie relevant si actual atat in tara ta de origine, dar si in cel putin o alta tara din regiune si din Uniunea Europeana.

Data limita pentru trimiterea proiectelor este 5 martie 2012.

Pentru informatii detaliate privind formularul de aplicare si  criteriile de eligibilitate pentru programul ”Bursa pentru Excelenta in Jurnalism”, va rugam sa consultati site-ul organizatiei http://fellowship.birn.eu.com.

Programul “Bursa pentru Excelenta in Jurnalism” a fost lansat in 2007 de Robert Bosch Stiftung si Fundatia ERSTE, in colaborare cu Balkan Investigative Reporting Network (BIRN) si isi propune sa ofere sprijin financiar si profesional pentru a incuraja astfel jurnalismul de calitate, dar si sa contribuie la crearea de retele de colaborare profesionala si la cresterea interesului pentru subiectele complexe din regiunea balcanica si Uniunea Europeana.

Pentru detalii suplimentare, il puteti contacta pe Marian Chiriac, BIRN Romania, telefon: 0747.010.291, e-mail: marian@birn.eu.com


Astra Film Festival 2017

VIDEO INTERVIU Bill Nichols, critic de film si pionier al studiului de film documentar: In timpul facultatii inca nu stiam ce voi deveni. Eu nu eram interesat sa fac bani, ci cautam implinirea. Si a durat o vreme sa imi dau seama.

Bill Nichols, critic de film american, profesor emerit si un pionier al studiului de film documentar contemporan a discutat in cadrul unui interviu despre visele si aspiratiile din tinerete, tehnicile din filmele documentare si influenta tehnologiei in industria cinematografica.
  • Intra in articol pentru a citi principalele declaratii ale lui Bill Nichols

901 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSSESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version