"Sunteti un nesimtit" si "sunteti un dobitoc" - asa s-a adresat miercuri seara, in direct, realizatorul emisiunii "Sinteza zilei" de la Antena 3, Mihai Gadea, presedintelui Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Lucian Duta. Acesta a intrat in direct in emisiune pentru a vorbi despre conditiile retragerii unui producator de morfina din Romania. Insultele adresate de Gadea sefului CNAS s-au soldat, deja, cu zece reclamatii la Consiliul National al Audiovizualului, dupa cum a spus pentru HotNews.ro presedintele CNA, Rasvan Popescu.

Acesta a precizat ca toate reclamatiile primite de CNA pana acum sunt venite de la persoane fizice. Potrivit lui Rasvan Popescu, Consiliul va discuta cazul saptamana viitoare.

  • Editia de miercuri seara a emisiunii "Sinteza zilei" poate fi vazuta aici. Discutia Mihai Gadea-Lucian Duta incepe la minutul 1:53 al inregistrarii.

Inca de la inceputul dezbaterii despre situatia bolnavilor de cancer, Mihai Gadea s-a adresat telespectatorilor: "Daca in seara asta am sa fac greseli, daca in seara asta nu o sa imi gasesc cuvintele, va rog sa ma iertati", avand in vedere subiectul abordat. Titlul afisat pe ecran era "Guvernanti, cine ii omoara pe acesti oameni? Cancerul sau voi?"

Spre finalul emisiunii, Mihai Gadea a discutat, telefonic, cu presedintele CNAS, Lucian Duta. Acesta i-a spus, la un moment dat, lui Gadea, dupa un schimb de replici despre motivele retragerii unui producator de morfina de pe piata romaneasca: "Surprinzator pentru mine este ca dumneavoastra ati inceput sa aparati firmele de medicamente impotriva taxarilor".

In acel moment, Mihai Gadea a izbucnit, in aplauzele persoanelor din platou: "Dumneavoastra sunteti un nesimtit daca asta ati inteles. Pentru ca eu apar altceva, domnule Duta, apar pacientii care sunt bolnavi de cancer si de leucemie si care nu au morfina. Daca nu intelegeti asta, sunteti un dobitoc".