Stefan Iordache, fondatorul grupului de publicitate Leo Burnett, preia 40% din actiunile companiei de marketing afiliat 2Parale. Iar Grayling Romania anunta schimbari de management, Ana Dodea fiind numita director pentru International Client Services - Europa Centrala si de Est si Europa de Sud-Est, iar Cristi Cretan - general manager al Grayling Romania.

  • Fondatorul Leo Burnett Group, Stefan Iordache, a intrat in actionariatul retelei de marketing afiliat 2Parale, unde a preluat 40% din actiuni, potrivit unui comunicat de presa. Actionari majoritari cu 60% la 2Parale raman Dorin Boerescu si Radu Spineanu, in timp ce Daniel Enache, pana acum detinatorul a 20% din actiuni, a cedat acest pachet. Potrivit comunicatului, schimbarea de actionariat marcheaza pentru retea o noua serie de investitii in tehnologie si activitati de marketing. Aceeasi sursa arata ca "piata de e-commerce din Romania, in opinia specialistilor, va creste de la nivelul actual de 300-400 milioane de euro la circa 1 miliard de euro in 2013". Comunicatul mai precizeaza ca "2Parale a generat advertiserilor vanzari de peste 20,6 milioane de lei (fara TVA) si a livrat mai bine de 38 de milioane de click-uri. Anul trecut, compania a adus magazinelor din retea peste 100.000 de vanzari, in valoare de 13,5 milioane de lei (peste 3 milioane de euro), marcand astfel o crestere de trei ori fata de rezultatele din 2010. Cifra de afaceri pentru 2011 a fost de circa 400.000 de euro, dupa un rezultat de 100.000 de euro in 2010. Tot in 2011, dupa doi ani de activitate in Romania, anul trecut 2Parale s-a extins si pe piata din Bulgaria, prin 2Leva." Printre clientii de publicitate care deruleaza campanii in reteaua 2Parale se numara Altex, ClickShop, Groupon, TinaR, MyCloset, Fashion Days, Hostway, Nemira, Plafar, evoMag si Continental Hotels.
  • Compania de relatii publice Grayling Romania anunta schimbari la nivel de management. Ana Dodea a fost numita in functia de director pentru International Client Services - Europa Centrala si de Est si Europa de Sud-Est in cadrul retelei Grayling, iar Cristi Cretan a devenit general manager Graying Romania. Cei doi ii vor raporta direct lui Jan Simunek, director regional Grayling. Ana Dodea va fi responsabila de dezvoltarea strategiilor de business si de cresterea operatiunilor in regiune, de managementul conturilor regionale existente, dar va continua sa se implice si in operatiunile din Romania, in special in cele de Public Affairs.