Fosta sefa a News International, divizia de presa controlata in Marea Britanie de Rupert Murdoch, a fost inculpata, marti, pentru obstructionarea anchetei desfasurate de politie in cadrul scandalului interceptarilor telefonice ilegale din aceasta tara, potrivit Reuters.

Rebekah Brooks a fost inculpata alaturi de sotul sau, secretara si soferul sau si persoane din dispozitivul de paza de la News International - grupul ce editeaza The Sun si care a publicat tabloidul saptamanal News of the World, inchis anul trecut in urma scandalului interceptarilor ilegale.

Potrivit Reuters, Brooks este acuzata ca a ascuns materiale, documente, calculatoare si alte echipamente electronice in cadrul anchetei.

Inainte de anuntul privind inculparea lor, Rebekah Brooks si sotul sau au emis o declaratie in care afirma ca "deplang aceasta decizie nedreapta".

Sursa citata comenteaza ca inculparea lui Brooks este o lovitura adusa atat lui Murdoch, cat si premierului britanic David Cameron, un apropiat al fostei sefe News of the World.

Brooks a condus News of the World intre 2000 si 2003, dupa care a condus, timp de sase ani, The Sun. Din 2009 a preluat conducerea News International, de unde a plecat in vara anului trecut, in urma scandalului in care jurnalisti de la News of the World sunt acuzati ca au interceptat ilegal telefoanele unor celebritati, oameni politici sau alte persoane.