Administratorul judiciar al OTV a cerut CNA prelungirea licentei acestui post de televiziune, pe care Consiliul a redus-o pana la 29 mai. TVR lanseaza luni TVRinfo.ro, site de stiri despre care declara ca a costat 14.600 de euro. Agentiile The Geeks, McCann Erickson, iLeo, Carat si Kinecto au luat premii in cadrul competitiei de publicitate interactiva IAB Mixx Awards 2012.

  • Administratorul judiciar al Ocram Televiziune, firma care opereaza postul OTV si care a intrat in insoventa, a cerut CNA sa prelungeasca licenta postului, anunta Mediafax. Potrivit sursei citate, Acsis Solv IPURL a cerut prelungirea licentei in conditiile in care CNA a decis de mai multe ori reducerea termenului de licenta in cazul OTV, pana la data de 29 mai, din cauza publicitatii politice difuzate de acest post. Pe de alta parte, administratorul judiciar a obtinut pe 11 mai, la Curtea de Apel, suspendarea primei decizii de acest fel a CNA, prin care licenta OTV fusese injumatatita pana la 28 septembrie, reprezentanti CNA afirmand ca urmau sa inainteze recurs impotriva deciziei de suspendare. Mediafax il citeaza acum pe presedintele CNA, Rasvan Popescu, potrivit caruia forul va monitoriza in continuare OTV, chit ca emisiunea lui Dan Diaconescu nu a mai fost difuzata in seara zilei de joi, 17 mai. Acsis Solv IPURL notificase, cu o saptamana in urma, CNA in legatura cu scoaterea emisiunii din grila incepand din 17 mai.
  • TVR lanseaza, luni, site-ul de stiri TVRinfo.ro, care va opera sub sloganul "Aici sunt stirile", potrivit unui comunicat al Televiziunii publice. Site-ul este un proiect al Departamentului TVR Interactiv ca "isi propune, pe langa livrarea de continut jurnalistic propriu, sa agrege si sa puna in valoare tot ceea ce televiziunea publica produce in materie de news si current affairs". Site-ul a fost dezvoltat in parteneriat cu Publyo, companie in care este implicat Dragos Stanca si care a fost aleasa in urma unei selectii de oferte. Costurile serviciilor de proiectare, dezvoltare web, evaluare tehnica si mentenanta pentru site se ridica la 14.600 de euro, potrivit TVR. Despre aceasta lansare a scris, in prealabil, Paginademedia.ro.
  • Agentia The Geeks a castigat cele mai multe premii - patru - in cadrul IAB MIXX Awards 2012, editia locala a premiilor IAB pentru publicitate interactiva, care se desfasoara in 12 tari. In Romania, evenimentul a fost organizat in cadrul conferintei RoNewMedia. Au mai luat premii agentiile McCann Erickson, iLeo, Carat si Kinecto. McCann si iLeo au castigat cate doua premii, iar Kinecto si Carat - cate un premiu. In cadrul evenimentului a mai fost acordat un premiu special pentru The Practice. Vezi lista completa a premiilor
  • Agentia Jazz Communication, lansata in prima parte a anului de o parte din echipa Odyssey, , a inceput in mini-vacanta de 1 mai o serie de evenimente pentru doua branduri din portofoliul Heineken, Ciuc Natur Radler (activari pe litoral, concurs online) si Desperados (activari pe litoral), potrivit unor informari ale agentiei.