Premierul Victor Ponta a declarat, la inceputul sedintei de Guvern, ca TVR are si alte datorii in afara de cele catre fisc. Potrivit premierului, nu au fost platite contributiile catre asigurarile sociale de doi ani. In plus, nu au fost platite ratele, inca din trimestrul IV 2011, catre institutiile internationale in vederea dreptului de transmisie a campionatelor sportive. Ponta a mai spus ca saptamana viitoare va fi prezentat in Parlament raportul privind activitatea TVR, iar mesajul sau va fi cel de depolitizare a acestei institutii. "Dorinta mea este de depolitizare a TVR si de protejare a banilor publici", a spus Ponta.

"Datoriile TVR nu sunt doar catre ANAF si institutii publice romanesti, ci si catre institutii internationale. Din trimestrul IV al anului trecut si trimestrul I al acestui an nu s-au platit ratele contractuale privind transmisia Campionatul European de Fotbal si s-ar fi putut sa ne trezim cu faptul ca nu se transmite acest eveniment. Nu mai vorbesc de Olimpiada", a spus Ponta.

"Inteleg ca nu s-au platit nici macar contributiile la asigurari sociale, ceea ce cred ca e infractiune. Nu e vorba de o luna sau doua, cred ca e vorba de doi ani', a mai afirmat Ponta.