Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca, din punctul sau de vedere, televiziunea publica "trebuie desfiintata si reinfiintata pe alte baze". "Televiziunea asta a devenit o afacere a celor din televiziune, acolo sint afaceri de familie, afaceri inter-trusturi", a spus seful statului.

Intrebat de jurnalisti ce parere are despre faptul ca, pentru prima oara in istorie, TVR sublicentiaza meciuri de la o competitie majora si daca acest contract de sublicentiere trebuie facut public, presedintele a admis ca "nu se pricepe la aceste chestiuni", dar a tinut sa impartaseasca punctul sau de vedere cu privire la Televiziunea Romana:

"Trebuie desfiintata si reinfiintata pe alte baze. Televiziunea asta a devenit o afacere a celor din televiziune, ca pe mine nu cred ca m-ati vazut acolo prea des. Acolo sint afaceri de familie, afaceri inter-trusturi (...) Vezi o televiziune mai dinamica, care functioneaza cu 2 camere. Nu stiu ce face cu 3500 de salariati o televiziune care cumpara productii de pe piata", a spus Traian Basescu.

"Trebuie desfiintata, reinfiintata pe alte baze, numit un manager de televiziune. Sa ne transmita integral Campionatul european de fotbal si Jocurile Olimpice", a subliniat seful statului.