Una dintre fiicele magnatului media Rupert Murdoch, Elisabeth, a criticat de doua ori in tot atatea zile actiunile si atitudinea fratelui sau James Murdoch pe parcursul crizei provocate de scandalul interceptarilor telefonice ilegale comise de News of the World. Elisabeth Murdoch a declarat vineri, in cadrul unui eveniment media desfasurat la Edinburgh, ca James - care a condus News International, divizia britanica de presa a grupului News Corp - ar fi trebuit sa se retraga din pozitia sa in momentul scandalului, dupa cum relateaza The Guardian.

Ea a confirmat, vineri, ca anul trecut a cerut demisia fostei directoare a News International, Rebekah Brooks si ca James Murdoch ar fi trebuit sa se retraga din pozitia de conducere pe care o avea in cadrul News Corp si din care superviza inclusiv activitatile diviziei News International, potrivit sursei citate.

Joi, in cadrul unui discurs rostit in cadrul unui eveniment MediaGuardian desfasurat la Edinburgh, Elisabeth Murdoch s-a legat direct de fratele sau James, care, in urma cu trei ani, declara intr-un discurs similar ca in cazul presei "singura garantie de incredere, durabila si perpetua a independentei este profitul". Elisabeth a apreciat, in discursul de ieri, ca "profitul fara scop este reteta dezastrului".

The Guardian o citeaza spunand ca oamenii ar trebui sa "respinga ideea ca banii sunt singura masura eficienta a tuturor lucrurilor sau ca piata libera este singurul mecanism de filtrare".

The Guardian comenteaza ca discursul lui Elisabeth Murdoch contrasteaza profund cu retorica "economica seaca" preferata de tatal si de fratele acesteia. Aceeasi sursa comenteaza ca discursul ei critic la adresa prestatiei familiei Murdoch in scandalul News International ar putea fi interpretat drept tentativa a lui Elisabeth - sefa peste Shine Television, companie detinuta de News Corp - de a prelua o pozitie de conducere in cadrul conglomeratului media. Atat Elisabeth, cat si apropiati ai acesteia au dezmintit insa, joi si vineri, ca ea ar avea vreo astfel de intentie.