Realitatea TV anunta ca doua instante au dat joi castig de cauza, "definitiv si irevocabil", companiei Realitatea Media, detinuta si condusa de Cozmin Gusa, privind marcile Realitatea. Astfel, cele 126 de marci nationale si o marca comunitara raman in patrimoniul SC Realitatea Media SA, sustine postul de televiziune.

Luni, Curtea de Apel Bucuresti a decis ca marcile detinute de Realitatea Media - printre care Realitatea TV, Realitatea.net si Realitatea FM - vor fi preluate de compania britanica Win Win Business Lobby Company, sentinta fiind irevocabila.

Win Win Business Lobby Company este o companie britanica ai carei actionari nu sunt cunoscuti. Firma a cumparat cele trei marci, pentru 1,1 milioane de euro, in primavara anului trecut, cand de Realitatea TV se ocupa omul de afaceri Elan Schwartzenberg. Ulterior, tranzactia a fost contestata in instanta de mai multi creditori.

Decizia Curtii de Apel repunea, astfel, in drepturi firma Win Win si tranzactia facuta pe vremea lui Elan Schwartzenberg.

Joi, Realitatea TV a anuntat ca Inalta Curte de Casatie si Justitie a respins definitiv si irevocabil, "fara cale de atac", "cererea formulata de petenta E-BOUTIQUE Kft privind stramutarea judecarii procesului ce formeaza obiectul dosarului nr 58935/3/2011 al Tribunalului Bucuresti".

In acelasi timp, mai arata Realitatea TV, Tribunalul Bucuresti, intr-o solutie pronuntata joi, a admis "cererea formulata de SC REALITATEA MEDIA SA si suspenda efectele contractului de cesiune de marci incheiat la data de 18.04.2012" pana la solutionarea irevocabila si definitiva multiplelor dosare civile si penale care stau pe rolul instantelor din Romania. De asemenea, Tribunalul Bucuresti "dispune instituirea sechestrului judiciar asupra bunurilor care fac obiectul contractului de cesiune de marci din data de 18.04.2012, respectiv 126 marci nationale si 1 marca comunitara. Dispune inscrierea sechestrului pentru opozabilitate la OSIM si CNA". SC REALITATEA MEDIA SA a fost desemnata "administrator sechestru prin administrator special".

La inceputul acestui an, Cozmin Gusa si Maricel Pacuraru, care detin controlul asupra Realitatea Media, au obtinut la CNA o licenta pentru un regional, Realitatea Plus, care sa acopere, Romania, Republica Moldova si Balcanii de Vest.

  • Cozmin Gusa declara, luni, in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti ca "Realitatea merge mai departe cu acelasi nume" si afirma ca este vorba despre "jocuri de imagine" care nu pot influenta activitatea editoriala.
  • Marti, avocatul Gheorghe Piperea, care a reprezentat societatea E-Boutique KFT in procesul cu Realitatea Media, scria pe pagina sa de Facebook ca folosirea de catre Realitatea Media a marcilor pierdute in instanta devine ilegala.
  • Tot marti, Elan Schwartzenberg spunea pentru Mediafax ca doreste continuarea emisiei Realitatea TV cu actuala sigla si ca nu ar dori sa revina in managementul televiziunii.
  • Miercuri, Schwartzenberg a transmis CNA o instiintare potrivit careia Realitatea Media isi desfasoara activitatea "sub egida marcilor Realitatea Media", marci care, potrivit unei decizii de luni a Curtii de Apel Bucuresti, sunt detinute de compania Win Win Business&Lobby, in baza unui contract de cesiune incheiat in primavara anului trecut. Realitatea Media nu mai detine respectivele marci, arata el in instiintare, in care anunta demersuri pentru "protectia sporita" a acestor marci.