Grupul de presa american The New York Times a anuntat sambata ca a acceptat oferta de a vinde publicatia The Boston Globe, pentru suma de 70 milioane de dolari (52,7 milioane de euro), omului de afaceri John W. Henry, proprietarul clubului de baseball Boston Red Sox si al clubului de fotbal Liverpool, transmite AFP.

The New York Times Co. obtine prin aceasta tranzactie o suma cu 10% mai mica decat cea cheltuita in 1993 pentru achizitionarea publicatiei The Boston Globe, si anume 1,1 miliarde de dolari (820 milioane de euro).

"The Boston Globe, datorita premiilor in jurnalism, datorita istoriei sale bogate si traditiei de excelenta, este una dintre cele mai respectate publicatii din tara", a declarat John W. Henry, noul proprietar al cotidianului, intr-un comunicat de presa publicat chiar de The Boston Globe.

Tranzactia incheiata de The New York Times include publicatia The Boston Globe, site-ul Boston.com, compania de marketing si servicii postale GlobeDirect dar si The Worcester Telegram & Gazette, o publicatie locala din statul american Massachusetts.

Publicatia The Boston Globe, care a apartinut familiei Taylor intre 1873 si 1993, s-a confruntat in ultimii ani cu scaderea veniturilor din vanzari. Grupul de presa american Times Co.. proprietarul The New York Times, a decis in ultimii ani sa isi vanda publicatiile locale, in incercarea de a-si concentra eforturile pe dezvoltarea principalului sau ziar.

John Henry, in varsta de 63 de ani, a facut avere din fondurile de investitii. El este actionarul principal al clubului de baseball Red Sox dar si al clubului de fotbal Liverpool.