OTV a inceput sa emita oficial vineri noaptea in Romania, pe licenta DD TV, insa in mod ilegal

de V.M.     HotNews.ro
Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 13:27 Economie | Media & Publicitate


Transmisia OTV sambata, cu mesajul "Ne puteti vedea si pe satelitul EUTELSAT 16 grade EST"
Foto: otv.com.ro
Televiziunea OTV a inceput sa emita oficial, in noaptea de vineri spre sambata, in Romania, pe frecventa de satelit a postului DD TV, insa inserarea OTV pe DD TV este ilegala, dupa cum a declarat, pentru Mediafax, Laura Georgescu, presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA).

CNA a retras, pe 22 ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite.

Din 22 ianuarie, Dan Diaconescu, cel care detinea OTV, a incercat de mai multe ori sa reia emisia postului, insa fara succes, pana in noaptea de vineri spre sambata, cand OTV a inceput sa emita din nou pe satelit, pe frecventa televiziunii DD TV (Direct Digital TV), care este controlata tot de Diaconescu.

Retransmisia OTV pe licenta DD TV este insa ilegala, a declarat sambata dimineata, pentru Mediafax, Laura Georgescu, presedintele CNA.

Potrivit Laurei Georgescu, DD TV are voie sa difuzeze in grila sa filme, intr-un procent de 67,5%, si programe preluate de la televiziunea de muzica populara Inedit TV (32,5%).

Laura Georgescu a mai spus ca CNA nu a aprobat modificarea grilei de emisie a DD TV, astfel incat DD TV sa poata sa retransmita programe in direct ale OTV.

"Aseara, cand pe DD TV a intrat semnalul OTV, a fost facuta o ilegalitate. Ca atare, in cursul zilei de sambata vom demara un control, vom ridica inregistrarile martor de la DD TV si, in sedinta de marti a Consiliului, vom hotari ce sanctiune aplicam", a mai spus Laura Georgescu.

Televiziunea DD TV - care difuza in mod curent in special programe de desene animate - a inceput sa transmita vineri, in jurul orei 23.00, o emisiune in direct cu Dan Diaconescu, pe ecran fiind postata pe langa sigla DDTV si sigla OTV, dupa cum au declarat pentru Mediafax surse din industria media.

Informatia a fost confirmata pentru Mediafax de Rares Gardus, administratorul firmei Digital Sky SRL, care ridica semnalul televiziunii DD TV la satelitul Eutelsat 16 grade Est.

Insa Rares Gardus spune ca a constatat si el cu "stupoare" ca vineri, in jurul orei 23.00, DD TV a inceput sa retransmita programul OTV.


Rares Gardus a mai spus ca el a semnat in luna martie un contract cu firma Telecroma Media SRL, care detine licenta audiovizuala a DD TV, pentru ridicarea la satelit a semnalului acestei televiziuni. Potrivit lui Gardus, contractul a fost semnat pe o perioada de un an.

"Eu am contract cu Direct Digital TV. Si eu am constatat cu stupoare aseara ce fac ei. Semnalul vine din bulevardul Preciziei din Bucuresti. DD TV, care a emis pana ieri desene animate, are sediul in Preciziei", a spus Rares Gardus.

Gardus a mai spus ca, din punct de vedere legal, compania sa Digital Sky nu poate sa intervina si sa nu mai retransmita DD TV. "Astept sa vad ce se va intampla, pentru ca modificarea de grila a unei televiziuni se face cu aprobarea CNA. Probabil CNA va lua masuri, nu stiu ce masuri (...) Eu am primit aprobare de la ANCOM si am ridicat semnalul DD TV la satelit. Semnalul a mers bine merci pana aseara, pe la 23.00, cand DDTV a luat decizia de a retransmite un alt program. Nu stiu de unde retransmite. Am vazut ca scrie pe ecran ca este retransmis din Italia si l-am vazut pe Dan Diaconescu la o masuta. Dar eu nu pot sa afectez acel program, pentru ca imi incalc licenta de la ANCOM, trebuie sa il duc (semnalul la satelit, n.r.) asa cum e", a spus Rares Gardus.

Intrebat ce alte televiziuni ridica la satelit compania pe care o detine, Rares Gardus a ezitat sa precizeze, spunand: "In avizul primit de la ANCOM sunt mai multe posturi. Nu as vrea sa le spun pentru ca le asociez in mod nemeritat cu DD TV (...) Fiecare e cu licenta ei, managementul ei. De exemplu, eu sunt administrator si la Etno TV si la Taraf TV, dar nu are nicio legatura de niciun fel cu DD TV. Am constatat odata cu restul telespectatorilor din Romania ca s-a intamplat chestia asta". Etno TV si Taraf TV sunt doua televiziuni detinute de familia Prigoana.

Intrebat in cate case din Romania poate fi receptionat in prezent OTV, Rares Gardus a spus: "Pe retelele de cablu pe care DD TV era retransmis. Dar DD TV era pe niste retele mici din tara, nu pe RCS si pe UPC".

Pe de alta parte, OTV poate fi receptionat de persoanele care detin o antena de satelit si o pozitioneaza dupa coordonatele DD TV. Surse din industria media au declarat pentru Mediafax ca sunt cateva mii de persoane care detin astfel de antene individuale.

In ultima saptamana, Dan Diaconescu a declarat de mai multe ori ca va relua emisia OTV si ca va emite dintr-o biserica de la Vatican. Insa, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a anuntat, vineri, intr-un comunicat de presa ca "OTV nu emite de la Vatican, iar Diaconescu nu are rezidenta in Statul Cetatii Vaticanului", precizand ca "afirmatiile lui Dan Diaconescu sunt absolut false si nefondate".

Pe de alta parte, pe 16 octombrie, Dan Diaconescu a anuntat ca a inceput sa emita in Italia pe frecventa televiziunii Romit TV, dar si pe internet. Insa, Romit TV emite in Italia pe o licenta digitala terestra si nu detine o licenta de satelit proprie, dupa cum nici OTV nu detine vreo licenta audiovizuala in Italia.

******

CNA a retras, in sedinta din 22 ianuarie 2013, cu unanimitate de voturi, licenta audiovizuala a televiziunii OTV, fapt care presupune ca postul controlat de Dan Diaconescu nu mai poate emite. Licenta OTV a fost retrasa la propunerea Laurei Georgescu, presedintele CNA, cu unanimitate de voturi.

Licenta OTV - un post aflat in lista televiziunilor "must carry", pe care cablistii il retransmiteau in mod obligatoriu la momentul respectiv - a fost retrasa din cauza ca societatea Ocram Televiziune SRL, care detinea licenta televiziunii, nu a facut dovada platii unor amenzi aplicate de Consiliu pentru incalcari ale legislatiei audiovizualului, in anii 2009, 2010, 2011 si 2012. Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera d din Legea audiovizualului, "Licenta audiovizuala analogica se retrage de Consiliu in urmatoarele situatii: titularul nu depune la Consiliu, in termen de 6 luni de la data aplicarii unei amenzi, dovada achitarii acesteia".

OTV a primit amenzi in cuantum de 1,17 milioane de lei de la Consiliul National al Audiovizualului, incepand din anul 2009 si pana pe 28 martie 2012, cand televiziunea lui Dan Diaconescu a intrat in insolventa, si nu a facut la CNA dovada achitarii lor. Amenzile aplicate la CNA merg la bugetul de stat.

Avocatii firmei de avocatura Fenechiu-Savu si Asociatii, care reprezinta societatea Ocram Televiziune SRL, au depus, pe 23 ianuarie 2013, la Curtea de Apel Bucuresti o cerere de anulare a deciziei Consiliului National al Audiovizualului din 22 ianuarie 2013 privind retragerea licentei de emisie a OTV.

Curtea de Apel Bucuresti a respins, pe 3 aprilie 2013, cererea de anulare a hotararii CNA privind retragerea licentei de emisie a OTV, decizia putand sa fie contestata la instanta suprema. Instanta a stabilit ca cererea lui Dan Diaconescu de anulare a deciziei CNA din 22 ianuarie in urma careia postului OTV i-a fost retrasa licenta de emisie este neintemeiata.

Pe de alta parte, Dan Diaconescu controleaza televiziunea Direct Digital TV (DD TV). Licenta audiovizuala a televiziunii DD TV este detinuta de societatea Telecroma Media SRL, ai carei asociati sunt: Ion Florin Flostoiu (asociat principal - 61,65%), Iulius Mario Diaconescu (33,35%) si Al Attar Khaldoun (5%). Durata de valabilitate a licentei audiovizuale a DD TV va expira pe 24 februarie 2014, potrivit site-ului CNA.

Reprezentantii DD TV nu au putut fi contactati pana la ora difuzarii acestei stiri.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5518 vizualizari

 • -2 (10 voturi)    
  Guvernul si Parlamentul Romaniei (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 13:29)

  Rudolpph [utilizator]

  este la fel de ilegal, cine-i sanctioneaza?
  • +2 (8 voturi)    
   voi considerati puterea legitima? (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 16:57)

   Rudolpph [utilizator] i-a raspuns lui Rudolpph

   Avem un guvern cu o majoritate de infractori
   inclusiv cei care i-a votat
 • -2 (12 voturi)    
  OTV emite cu girul lui Basescu (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 13:58)

  dumitrica [utilizator]

  Basescu este cel care i-a permis lui Dan Diaconescu sa dea drumul la OTV pentru a-l ataca pe Ponta si USL-ul.
  Dan Diaconescu va fi de neoprit de catre CNA, veti vedea asta. Vom avea OTV cel putin pina la alegerile prezidentiale din 2014.
 • -2 (10 voturi)    
  Parsivitate (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 14:14)

  Daniels22026 [utilizator]

  N-am inteles mare lucru din jargonul juridic al transmisiunilor tv. Am inteles ca DD transmite ilegal, probabil chiar din Bucuresti.

  Sa-l lasam pe Ponta sa intervina scrufulos la datorie. Daca DD continua sa transmita, iar o sa rapeasca din electoratul USL-ului.

  Ilegalitatea lui DD imi provoaca o bucurie parsiva. E un spectacol gratuit si vesel, haiducia lui DD printre sateliti, contracte, amenzi si jungla birocratica; reactia preconizata a lui Ponta, complicitatea spectatorilor si comentariile noastre.

  Criza trista in care ne balacim parca se imbogateste cu nuante mai vesele.
  • -2 (6 voturi)    
   ... (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 15:18)

   klaudyuxxx [utilizator] i-a raspuns lui Daniels22026

   ce-i mai place romanului legea cu dublu standard...chiar si celui mai onest roman
 • -2 (10 voturi)    
  dar de ce sa nu poata transmite oricine? (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 16:33)

  alex1234 [utilizator]

  Dar de ce sa nu poata transmite oricine?

  Libertatea de expresie e sfanta!

  ce-i porcaria asta ?

  cine vrea sa transmita sa transmita si gata

  "la fel de libera" telecomanda e in mana oricui ....


  Ce-i cu cenzura asta bolsevica?

  Vad ca sunt si comentatori pe-aici care lauda cenzura?

  Pe ce lume sunteti? Nu faceti jocul Plagiatorului !

  Lasati-i sa transmita pe toti ce vor ce naiba ?

  Ne-ntoarcem la anii 50?
 • -1 (9 voturi)    
  bravo,domnu dan! (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 16:46)

  Meleaca [utilizator]

  Poporu rroman are nevoie de otv mai mult ca de aer.
  puteti sa-i luati auru mostenit de la decebal,puteti sa-i luati gazele mostenite de la familia leguminoaselor sau milioanele de para mostenite de la matusa tamara.
  nu-i veti putea in skimb lua otv ul,televiziunea celor multi,primita in dar de la insusi voda lapusneanu.
  putem afirma,,fara a gresi cu nimic,ca-i televiziunea poporului dan diaconescu.
  • -2 (2 voturi)    
   recunosc (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 22:59)

   Rudolpph [utilizator] i-a raspuns lui Meleaca

   la inceput nu am inteles ideea
   dar trebuie sa recunoastem, ca romanul este un blestem atunci cand este prost
 • +5 (9 voturi)    
  Bun (Sâmbătă, 19 octombrie 2013, 17:47)

  Orpheus [utilizator]

  Daca transmisia e ilegala, de ce e Domnu' Dan inca in libertate? E Politia in greva?
  • -1 (1 vot)    
   "ilegala"? (Duminică, 20 octombrie 2013, 5:18)

   Un Anarhist Moderat [anonim] i-a raspuns lui Orpheus

   lumea preia repede eticheta "ilegala" si comenteaza sau reactioneaza ca atare... dar nu se oboseste nimeni sa constate ca "legea" pe care, vezi-doamne, o incalca este o ordinarie interesata si partizana, ca dealtfel majoritatea "legilor" care fundamenteaza minunatul LOR (e greu sa spun "al nostru") stat "de drept"... asa ca in momentul in care au constatat ca tembelul poporului DD are, cum-necum succes din punct de vedere politic mariile-lor "stapanitorii" s-au sesizat imediat cum ca televiziunea este "ilegala" - adica nu (mai) e conforma cu legea pe care si-au dat-o cu singurul scop de a tine in mana (si) media... exact asa cum tin in mana si politica prin intermediul legii electorale si a legii partidelor... economia prin codul fiscal... justitia cu "mica reforma"... etc... marea majoritate a acestor "legi" in vigoare nu ar trece examenul unui referendum... marea majoritate a "somitatilor" care ne conduc viata si societatea au 10-20 in cazuri fericite 30% cota de incredere / sustinere... tot felul de organe, organisme, consilii, institutii (CNA, CSM, ANI, CSA, CNVM, ASF... si multe alte asemenea) sunt formate si conduse de diverse personaje numite politic care desi "beneficiaza" de aceeasi cota infima de sustinere in randul societatii isi permit sa ne conduca de parca ar fi cel putin veri primari cu bunul dzeu... are madam Laura Georgescu 51% (conform normelor democratiei) sustinere? ma indoiesc... si atunci unde este legitimitatea sa? si a "deciziilor" pe care le emite? cu ce drept imi spune mie la ce programe / reclame / televiziuni pot sa ma uit? pentru ca daca ma abuzeaza atunci imi rezerv dreptul sa reactionez corespunzator...


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by