Publicitarul Marcel Straut, fostul sef al Bigger Group, grup de agentii care s-a inchis peste noapte in 2009, a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 10 ani de inchisoare pentru savarsirea mai multor infractiuni de delapidare, complicitate la delapidare si spalare de bani, potrivit Paginademedia.ro. Decizia poate fi atacata cu apel in termen de 10 zile.

Potrivit sursei citate, Marcel Straut va trebui sa plateasca cheltuieli de judecata de 12.000 de lei, iar instanta a decis confiscarea a 1,8 milioane de euro.

Pedepsele lui Marcel Straut, potrivit Paginademedia.ro:

  • 10 ani pentru delapidare - fapta savarsita la data de 10 martie in dauna S.C. BIGGER S.R.L
  • 10 ani pentru delapidare in forma continua - fapta savarsita in perioada septembrie 2008 ¬ martie 2009 in dauna S.C. BIGGER CREATIVE SERVICES S.R.L.
  • 10 ani pentru complicitate la delapidare - fapta savarsita la data de 10 martie 2009 in dauna S.C. BIGGER BTL S.R.L.
  • 3 ani pentru spalare de bani - fapta savarsita in perioada septembrie 2008 ¬ aprilie 2009¬.

Sentinta Tribunalului arata ca Straut a fost achitat pentru infractiunea de inselaciune deoarece "faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, respectiv latura subiectiva".

Straut a inchis peste noapte, in martie 2009, grupul de agentii de publicitate Bigger, lasand in urma gauri de milioane de euro. El a fost trimis in judecata in mai 2012.