Scandal de proportii in TVR. Castigatorii alegerilor interne pentru Consiliul de Administratie, Cornel Mihalache si Mihai Radulescu, au fost invalidati. Ei ar urma sa fie inlocuiti Liviu Fetter si Sorin Burtea

de Costin Ionescu     HotNews.ro
Duminică, 19 ianuarie 2014, 21:40 Economie | Media & Publicitate


Realizatorii TVR Cornel Mihalache si Mihai Radulescu, cei care au castigat alegerile de vineri prin care angajatii televiziunii si-au desemnat reprezentantii in Consiliul de Administratie, au aflat, duminica seara, ca rezultatele lor au fost invalidate. Motivul: regulamentul cerea ca ei sa depuna "cazier judiciar", in loc de certificat de cazier, iar cei doi, neavand cazier, nu l-au depus si nici nu au putut obtine de la politie, in zilele libere de sfarsit de saptamana, certificatul de cazier. Candidatii aflati pe locurile 3-4, cu jumatate din voturile obtinute de Mihalache si Radulescu, anume Liviu Fetter si Sorin Burtea, au depus insa "cazierul" solicitat de regulamentul alegerilor si, astfel, se afla in fruntea listei cu rezultatele validate.

 • Cornel Mihalache si Mihai Radulescu, au obtinut cele mai multe voturi in alegerile interne prin care angajatii Televiziunii publice si-au desemnat cei doi reprezentanti in viitorul Consiliu de Administratie, alegeri ce au avut loc vineri. Ei au castigat aproape 600 de voturi fiecare, in timp ce urmatorii doi clasati, Liviu Fetter (directorul Departamentului Utilitare) si Sorin Burtea (realizator si membru in ultimele Consilii de Administratie), au obtinut mult mai putin: in jur de 300 fiecare.

Rezultatele finale au fost anuntate duminica, dupa solutionarea contestatiilor. Si Mihalache, si Radulescu contestasera prevederile din regulamentul alegerilor, care ii obligau sa declare pe proprie raspundere ca nu au cazier judiciar, iar "ulterior" sa prezinte cazierul (sic!). Dupa victoria de vineri, cei doi au incercat sa obtina de la politie certificat de cazier, dar, fiind sfarsit de saptamana, nu au avut de unde sa-l obtina.

Ei au informat Biroul Electoral Central din TVR in legatura cu aceasta neregula si cu altele, insa contestatiile lor nu au avut succes. Drept urmare, BEC a decis, duminica seara, ca rezultatele obtinute de opt candidati - inclusiv Mihalache si Radulescu, dar si Cristian Topescu sau Adrian Sobaru - sa fie invalidate din motiv ca respectivii nu au depus cazier, conform regulamentului de desfasurare a alegerilor. Lista rezultatelor finale validate este condusa de Liviu Fetter (308 voturi) si Sorin Burtea (303 voturi).

Mihai Radulescu si Cornel Mihalache au spus pentru HotNews.ro ca vor contesta aceasta "aberatie", incepand de luni. Mihai Radulescu, pentru HotNews.ro:

 • "Eu maine dimineata ma voi prezenta la Comitetul Director cu certificatul de cazier - certificat pe care mi l-au cerut expres, prin mail, abia azi, duminica, in zi nelucratoare pentru politie - si cu o contestatie catre acest Comitet Director de a-si recunoaste eroarea facuta prin conditiile puse de regulament si de a indrepta aceasta decizie complet scandaloasa a BEC. Acest Birou Electoral nu avea nicio baza legala sa ia o asemenea decizie. Nicaieri nu spune ca trebuie sa recurga la sanctiunea de a descalifica pe candidati, cata vreme nu li s-a cerut pana acum decat o declaratie pe proprie raspundere. E un motiv derizoriu, de fapt un pretext de a elimina candidatii alesi de majoritatea salariatilor si care ascunde cu totul alte motive. In caz ca nu se indreapta lucrurile, vom merge mai departe in justitie, vom depune sesizari la Avocatul Poporul si la Comisia de Cultura. E un drept care nu mi s-a incalcat mie, ci majoritatii salariatilor. Nu poti sa ignori vointa a 1200 de oameni, in loc sa-ti indrepti propria culpa, de a fi formulat conditii complet aberante pentru alegeri".


Si Mihalache, si Radulescu protestasera la inceputul saptamanii fata de o decizie a Comitetului Director condus de Stelian Tanase ca in aceste alegeri sa nu poata candida persoane din afara TVR, fiind blocata, astfel, o posibila candidatura a lui Valentin Nicolau, fost sef al televiziunii care a reprezentat angajatii in ultimul CA.


 • La TVR trebuie numit, in perioada imediat urmatoare, un nou Consiliu de Administratie, dupa ce precedentul, condus de Claudiu Saftoiu, a fost demis prin decizia de la sfarsitul anului trecut a Parlamentului, de a respinge raportul de activitate pe 2012. In prezent, director intermar la TVR este Stelian Tanase. Din CA-ul TVR trebuie sa faca parte doi reprezentanti ai angajatilor, alaturi de alti 11 membri, reprezentanti ai Parlamentului (nominalizati de grupurile parlamentare), ai guvernului si presedintiei.


UPDATE Comunicatul TVR:

 

Biroul Electoral Central din cadrul SRTv a validat rezultatul alegerilor reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie al SRTv

 

Biroul Electoral Central din cadrul SRTv a validat duminica, 19 ianuarie 2014, rezultatul alegerilor pentru desemnarea reprezentantilor salariatilor in Consiliul de Administratie al SRTv, desfasurate vineri 17 ianuarie 2014.

Astfel, Biroul Electoral Central a validat rezultatele finale, dupa cum urmeaza:

Liviu Fetter - 308 voturi, Sorin Burtea - 303 voturi, Dragos-Ion Bocanaciu - 242 de voturi, Sorin Rada - 179 de voturi, Ion Stavre - 139, Florian Anghel - 67 de voturi, Carmen Kleibel - 52 de voturi, Georges Felix Boisnard - 43 de voturi, Razvan-Ion Niculae - 42 de voturi, Claudia-Daniela Nicolau - 35 de voturi, Raul-Petrica Chesauan - 14 voturi.

In urma procesului de votare desfasurat vineri, 17 ianuarie 2014, au fost inregistare urmatoarele rezultate: Anghel Florian - 67 de voturi, Bocanaciu Dragos-Ion - 242 de voturi, Boisnard Georges Felix - 43 de voturi, Burtea Sorin - 303 voturi, Chesauan Raul-Petrica - 14 voturi, Fetter Liviu-Gabriel - 308, Ionescu Silvia - 15 voturi, Kleibel Carmen - 52 voturi, Mihalache Cornel - 598, Militaru Gheorghe - 107, Moraru Daniela - 81, Moraru Ion - 29 de voturi, Nicolau Claudia-Daniela - 35 de voturi, Niculae Razvan-Ion - 42 de voturi, Rada Sorin - 179 de voturi, Radulescu Mihai - 584 de voturi, Sobaru Adrian-Ion - 60 de voturi, Stavre Ion - 139 de voturi, Topescu Cristian-George - 164 de voturi.

Pana in data de 19 ianuarie 2014, ora 20,00, urmatorii candidati nu au depus cazierul judiciar conform art.6, alin. (1) din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea alegerilor reprezentantilor salariatilor pentru Consiliul de Administratie al SRTv: Silvia Ionescu, Cornel Mihalache, Gheorghe Militaru, Daniela Moraru, Ion Moraru, Mihai Radulescu, Adrian Sobaru, Cristian Topescu.

Articolul 6, alin. (1) din Regulamentul privind organizarea si desfasurarea alegerilor reprezentantilor salariatilor pentru Consiliul de Administratie al SRTv prevede urmatoarele: "Poate candida orice persoana, salariata a SRTv, pe baza unei solicitari scrise adresate Biroului Electoral Bucuresti sau Birourilor Electorale Teritoriale (pentru Studiourile Teritoriale) insotita de o scrisoare de motivatie, un Curriculum Vitae detaliat, o declaratie pe proprie raspundere ca nu a facut politie politica si ca nu a facut parte din structurile de politie politica ale regimului, comunist si ca nu are cazier judiciar, sub rezerva prezentarii ulterioare a cazierului judiciar, pana la momentul validarii rezultatelor finale, respectiv duminica 19 ianuarie 2014, ora 20.00".Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

7832 vizualizari

 • +32 (34 voturi)    
  Cornel Mihalache (Duminică, 19 ianuarie 2014, 21:50)

  un dac [utilizator]

  este un regizor si un om de televiziune foarte bun. Pe ceilalti nu-i cunosc. Dar sa schimbi voturile oamenilor pentru un cazier este ceva grosolan. La ce se mai fac alegeri? Dupa ce ca televiziunea publica este sustinuta din banii mei dar condusa de politicieni, mai fac si grosolanii de felul asta...Bai, nu mai faceti alegeri, va faceti de ras. Puneti pe cine vreti, unde vreti, poporul indura.
  • +17 (17 voturi)    
   Comment sters de user (Duminică, 19 ianuarie 2014, 23:43)

   florinelul [anonim] i-a raspuns lui un dac

  • +5 (5 voturi)    
   bravos, dom' tănase! (Luni, 20 ianuarie 2014, 10:19)

   barbu007 [utilizator] i-a raspuns lui un dac

   dacă-şi închipuia cineva că "marele" scriitor a fost pus acolo ca să confere normalitate, se înşeală. clienţii lui tanti varvara devin clenţii lui nenea ponta & nenea crin, prin intermediul oportunismului jegos al unei cozi de topor cu pretenţii de scriitor.
   cu siguranţă că această chihiţă mizerabilă a fost într-adins pregătită: să pretinzi un act de la poliţie în intervalul celor 48 ore în care poliţia nu lucrează! penibil şi descalificant pentru ceea ce mai rămăsese nu foarte pătat din stelian tănase.
   • +4 (4 voturi)    
    Va dau perfecta dreptate. (Luni, 20 ianuarie 2014, 11:32)

    Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui barbu007

    Stelian Tanase a devenit o sluga gretoasa a puterii. Cata dezamagire produc aceste exemplare umane care s-au catarat cat au putut de sus prefacandu-se ca sunt niste militanti anticomunisti inversunati pe cand in realitate n-au facut altceva decat sa-si slujeasca interesele personale. Din pacate televiziunea publica romana a fost si a ramas cel mai important agent electoral si de propaganda al puterii.
  • +4 (4 voturi)    
   Ce putregai.. (Luni, 20 ianuarie 2014, 10:53)

   Picsius [utilizator] i-a raspuns lui un dac

   ..se gaseste in Televiziunea Romana. Total neperformanta, dar finantata exemplar prin publicitate si abonamentele obligatorii.

   O sursa aurita de profit pentru mediocritatea media. Putea fi o alternativa eleganta la bazarul si mizeria mondena si politica ce se invarte pe celelalte televiziuni, dar.. de ce?
   • +5 (5 voturi)    
    Televiziunea Romana este foarte (Luni, 20 ianuarie 2014, 11:37)

    Leul in iarna [utilizator] i-a raspuns lui Picsius

    performanta in a servi interesele gastilor care ajung la putere. Sorin Burtea este un fel de Gadea. Fac parte din aceeasi familie de latratori.
   • +4 (4 voturi)    
    subscriu (Luni, 20 ianuarie 2014, 14:13)

    k7 [utilizator] i-a raspuns lui Picsius

    tvr-ul... indiferent cine ajunge la conducere ..mi-e lehamite.....numai faptul ca doresc sa maresca abonamentul .... citesc acum ca au in plan :
    "Impreuna cu o firma din strainatate, TVR vrea sa puna mana pe Liga 1, urmand a transmite meciurile in sistem pay-per-view.
    Mai exact, TVR va impune firmelor de cablu sa se introduca o taxa de aproximativ zece lei fiecarui abonat."
   • 0 (0 voturi)    
    raspuns Picsius (Marţi, 21 ianuarie 2014, 7:45)

    LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui Picsius

    Ai perfecta dreptate dar ai uitat o alta sursa de finntare a TVR- abonamentele pe care suntem obligati a le plati desi multi nu urmaresc TVR-eu am scos din grila tv canalele A 3 RTV si TVR fiindca consider ca nu merita sa-mi pierd timpul cu mrdiocritti si minciuni penibile..Aveam o impresie mai buna de DL Tanase dar se vede ca m-am inselat mai ales ca vrea sa scumpeasca abonamentele . de ce ?
 • +23 (23 voturi)    
  magarii pe banii nostri (Duminică, 19 ianuarie 2014, 21:53)

  alter_ego2013 [utilizator]

  nesimtirea si disperarea nu are limite
  • +13 (13 voturi)    
   alegeri la TVR... (Duminică, 19 ianuarie 2014, 23:06)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui alter_ego2013

   ...Sau sa umbli prin desert fara cravata la gat...
 • +23 (23 voturi)    
  Cheia marilor succese (Duminică, 19 ianuarie 2014, 21:56)

  Teris [utilizator]

  Nu stiu nimic despre cei patru. Presupun, insa, ca cei care i-au ales stiu de ce au facut-o!
  Treaba cu cazierul judiciar, criteriu de departajare, e de la Stelian Tanase citire? Chiar nu mai putea astepta o zi-doua daca oamenii aveau aer de infractori?
  Ori, cu car esti mai "slabut",cu atat te catzara "curentul" mai sus?!
  • +9 (9 voturi)    
   exact (Luni, 20 ianuarie 2014, 8:18)

   catelu [utilizator] i-a raspuns lui Teris

   Asta e practica comunista: cu cat esti mai "slabut" cu atat ajungi mai sus, pentru ca esti mai usor de controlat.
   Cum crezi ca au ajuns mascaricii aia doi, Ponta si Antonescu, acolo unde sunt?
   • +6 (6 voturi)    
    noul everac (Luni, 20 ianuarie 2014, 10:21)

    barbu007 [utilizator] i-a raspuns lui catelu

    câtă kakao a mâncat stelian tănase pe la realitatea lui vântu şi pe blogul personal ca să ajungă acolo...
    după porcăria asta, urmează (tot la cererea sa) creşterea costurilor la abonamentele tv!
 • +21 (21 voturi)    
  MAI, SA FIE ! (Duminică, 19 ianuarie 2014, 22:01)

  mihail nica [utilizator]

  CASTIGATORII CU CATE ZILE INAINTE SI-AU SCOS CAZIERUL ?
  • +11 (11 voturi)    
   Nu e nevoie (Duminică, 19 ianuarie 2014, 23:10)

   giigi [utilizator] i-a raspuns lui mihail nica

   Castigatorii sunt baieti buni, de comitet, etc..
   • +4 (4 voturi)    
    Castigatorii (Luni, 20 ianuarie 2014, 9:47)

    werwolf [utilizator] i-a raspuns lui giigi

    De comitet central ,presupun ;)
 • +13 (13 voturi)    
  votare ? (Duminică, 19 ianuarie 2014, 23:02)

  nedumeritul [utilizator]

  " Daca votand am putea schimba ceva, nu am mai fi lasati sa votam" a spus Mark Twain....
 • +17 (17 voturi)    
  Stop cadre in TVR (Duminică, 19 ianuarie 2014, 23:17)

  ipolitic [utilizator]

  Oricum, degeaba mai aduc cazierul, tot nu
  corespund. Unul din ei e prea scund, celalalt
  are o privire prea inteligenta. Ce mai, nici nivelul
  de colesterol nu este conform cerintelor.
  Ganditi-va ca la revolutia urmatoare ne trebuiesc
  acolo oameni de nadejde, care sa informeze prompt
  populatia, care sunt uselistii de bine si care
  teroristii de dreapta.
 • +12 (12 voturi)    
  clientii lu tanti Varvara (Duminică, 19 ianuarie 2014, 23:32)

  rodrigue [utilizator]

  Asa se intituleaza una din cartile lui Stelian Tanase. La mai mare, Domnule Tanase, ai inceput frumos!
  • 0 (0 voturi)    
   rspuns rodrique (Marţi, 21 ianuarie 2014, 7:52)

   LiviuDrula [anonim] i-a raspuns lui rodrigue

   Pt. ce s-a intamplat in TVR St. Tanase ar trebui sa-si asume raspunderea si sa-si dea demisia daca are un dram de onoare dar fiind USL acest cuvant --onoare- nu intra in vocabularul curent
   Oricum TVR si-a pierdut de mult credibilitatea iar cu redingul e la pamant-tine-o tot asa ca sa pui pe butuci TVR
 • +13 (13 voturi)    
  Sorin Burtea (Duminică, 19 ianuarie 2014, 23:43)

  ctrlm [utilizator]

  Este un individ insipid care inca mai face emisiuni de genul "raspundem ascultatorilor" la aproape 25 de ani de la sfarsitul erei cu 2h program/zi. Multumesc, nu sunt interesat, TVR sa imi ramburseze banii de abonament. Voi plati doar cand va reporni TVR cultural.
 • +11 (11 voturi)    
  si doar este inceputul ..... (Duminică, 19 ianuarie 2014, 23:53)

  geocrin [utilizator]

  A spus USLacii ca daca vin ei la putere.....va curge lapte si miere.
  Deja vad ce vor face cind vor avea ei mina total libera.
  De nu ar fi intrat Romania in UE am vedea noi ce inseamna democratie.
  Am fi ca ukrainienii cu conducatorii lor democrati.
  Comunistii nu pot cistiga decit mintind si smecherind,
  uite cu cazierul in acest caz.
 • +10 (10 voturi)    
  da (Luni, 20 ianuarie 2014, 0:21)

  I [utilizator]

  Ceausescu a murit, dar comunismul e bine mersi.
 • +11 (11 voturi)    
  O adevărată capcană în pur stil românesc (Luni, 20 ianuarie 2014, 0:37)

  capitan [utilizator]

  "o declaratie pe proprie raspundere (...) ca nu are cazier judiciar, sub rezerva prezentarii ulterioare a cazierului judiciar, pana la momentul validarii rezultatelor finale, respectiv duminica 19 ianuarie 2014, ora 20.00" ...
 • +5 (7 voturi)    
  Fara (Luni, 20 ianuarie 2014, 7:12)

  Cetateanu [utilizator]

  Pe Tanase valul de succesuri l-a lasat fara oxigen la creeras.
 • +6 (8 voturi)    
  Burtea,dinozaurul fara dinti " profesionali " (Luni, 20 ianuarie 2014, 8:14)

  Plagarus [utilizator]

  Burtea ,numai pe la viata satelor mai poate scoate 2-3 vorbe si alea doar de admiratie a interlocutorilor ! Sireacul necalificat economic si nu numai !
 • +8 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 20 ianuarie 2014, 8:29)

  [anonim]

 • +3 (3 voturi)    
  Ar trebui proteste de strada in toata tara. (Luni, 20 ianuarie 2014, 11:47)

  ta31 [utilizator]

  E prea mare magaria asta si ca de obicei, tot pe banii nostrii.
 • +1 (1 vot)    
  alegeri in TVR (Luni, 20 ianuarie 2014, 20:09)

  Liviu-Ludovic [utilizator]

  TVR1,2,3 trebuie privatizate pentru a putea fi deparazitate. Aceste televiziuni fac aceeasi treba ca si celelalte dar cu de zece ori mai mult personal si cheltuieli enorme. Ce se intampla acum nu este decat pozitionarea pentru alegerile care se apropie.
 • 0 (0 voturi)    
  comentariu (Marţi, 21 ianuarie 2014, 7:35)

  LiviuDrula [anonim]

  Oare de ce nu ma mira ?-USL vrea o TVR aservita puterii care ca si A3 si RTV sa minta si sa indobitoceasca pe romani prosti mai ales ca vin alegerile mai ales ca TVR are o arie mult mai mare de transmisie.Tanase vrea sa scumpeasca abonamentul probabil ca minciuna transmisa costa mai mult. TVR nu are nevoie de oameni capabili ci de jigodii gen Gadea sau Badea - dar pe banii nostri


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by