Jay Leno, legenda televiziunii americane ce a condus timp de aproape 22 de ani foarte populara emisiune 'The Tonight Show' a postului NBC, a parasit joi noapte scena, urmand sa fie inlocuit de actorul de comedie Jimmy Fallon, relateaza AFP.

Jay LenoFoto: NBC

Solistul de muzica country Garth Brooks si comicul Billy Crystal, invitatii lui Leno la prima lui emisiune din luna mai 1992, au fost pe platou si la editia de joi.

Jay Leno, in varsta de 63 de ani si celebru prin lungile sale monologuri introductive in care-si tachineaza invitatii, indiferent ca sunt oameni politici sau celebritati, a devenit un erou national in Statele Unite. Inlocuitorul sau, Jimmy Fallon, in varsta de 39 de ani, a moderat 'Late Night show', care vine in program dupa 'The Tonight Show', potrivit Agerpres.

O alta noutate este revenirea emisiunii la New York, de unde a fost mutata la Los Angeles in anul 1972, pe vremea cand era moderata de o alta legenda a televiziunii americane, Johnny Carson. 'Nu sunt trist, este o mare emisiune si sunt foarte bucuros ca am reusit sa o mentin in topul audientelor', afirma Jay Leno intr-un interviu publicat saptamana aceasta de editia electronica a cotidianului Los Angeles Times.

Cu cei circa 3,8 milioane de telespectatori, Jay Leno avea cele mai mari cote de audienta, indiferent de varsta telespectatorilor, depasindu-si la acest capitol rivalii David Letterman, de la CBS, si Jimmy Kimmel, de la ABC.