PSD a retras plangerea depusa la CNA impotriva B1 TV, plangere pe care o inaintase in urma unei emisiuni in care erau discutate afisele electorale "Mandri ca suntem romani", afise folosite de PSD in campania pentru europarlamentare si care apelau la imagini din Belarus, scrie Narcisa Iorga, membru CNA, pe Facebook.

  • In prima parte a acestei luni, PSD reclamase B1 TV la CNA pentru o emisiune a lui Robert Turcescu in care s-a spus ca unele imagini folosite de acest partid in campania pentru europarlamentare sunt facute in Belarus. In sesizarea depusa la CNA se arata ca fotograful era de alta nationalitate, dar PSD lasa de inteles ca fotografiile erau era realizate in Romania. Si aceasta, desi B1 il citase pe autorul fotografiilor, care a declarat ca acestea sunt realizate in Belarus.

Narcisa Iorga a scris, joi, pe Facebook:

  • "Reclamatia fusese inaintata CNA pe 5 mai si programata cu celeritate pe ordinea de zi a primei sedinte a CNA care a urmat reclamatiei, la data de 8 mai. La momentul deschiderii subiectului, Monica Gubernat (membru CNA propus de PSD) a cerut amanarea discutiei si invitarea la CNA a reprezentantilor reclamantului. A fost o salvare pentru PSD, care se grabise sa reclame B1 tv, dar si pentru Laura Georgescu, care se grabise sa puna in dezbatere subiectul, fara sa observe ca reclamatia nu se justifica. A doua zi, PSD si-a retras plangerea."